Mergi direct la conținut »
A început demolarea clădirii unde a funcționat fosta maternitate din Buzău Galerie foto
9imagini
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

GALERIE FOTO| A început demolarea clădirii unde a funcționat fosta maternitate din Buzău aproape jumătate de secol

De Cristina Sterian, . Ultimul update Luni, 25 septembrie 2017, 15:56

A început demolarea clădirii unde a funcționat fosta maternitate din Buzău aproape jumătate de secol. Construită în anul 1960, inițial închisoare și ulterior transformată în maternitate, clădirea a început să fie demolată după ce Consiliul Județean Buzău a construit între anii 2008-2012 o nouă maternitate. Noua clîdire a fost inaugurată, în fapt, patru ani mai târziu, respectiv în 2016.

Ad placeholder

Lucrarea de demolare a fost adjudecată de o societate din Ilfov, iar muncitorii acesteia au demolat deja fosta secție de Obstetrică Ginecologie 1 și o parte din blocul operator, în prezent lucrând pentru recuperarea tâmplăriei și a gemurilor termopan de la fostele secții de Neonatologie și Obstetrică Ginecologie 2.

„Au început lucrările de demolare a vechii maternități, după demolare urmând a se aduce terenul la un nivel, ulterior urmând să aibă loc o igienizare, dat fiind că pe acel amplasament a funcționat o unitate sanitară și așa cere legea”, a declarat președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Conform președintelui CJ Buzău, nu se știe deocamdată ce se va construi în locul fostei maternități. O parte din teren ar urma să fie cedat de Consiliul Județean Ministerului Justiției pentru a construi aici o nouă judecătorie dat fiind că acum Judecătoria Buzău funcționează cu chirie într-un mall din oraș.

„Într-o perioadă destul de scurtă va trebui să ne hotărâm ce vom face acolo. Este posibil ca o suprafață de teren, probabil vreo 2.000 de metri pătrați, să o cedăm Ministerului Justiției pentru construirea unei noi Judecătorii. Apoi, pe restul terenului, am văzut că populația își dorește ba un bazin olimpic, ba un parc. Va fi o dezbatere publică și în funcție de rezultatul acesteia și de fondurile pe care Consiliul Județean la va avea la dispoziție vom hotărî ceea ce se va construi acolo. Ceea ce pot să vă asigur este că în nici un caz nu va rămâne acolo un teren viran pe care să crească iarba”, a mai spus președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Pentru demolarea vechii maternități, Consiliul Județean va plăti aproximativ 100.000 euro, iar termenul până la care societatea trebuie să predea terenul fără nicio construcție pe el beneficiarului este de 12 luni.

Noua maternitate construită în perioada 2008-2012 în Buzău a fost inaugurată de formă în anul electoral 2012. Ea a stat nefolosită timp de patru ani, timp în care femeile au fost nevoite să nască în clădirea veche de jumătate de secol, fără tencuială, cu holuri insalubre şi cu ferestre zidite cu cărămizi.

Clîdirea noii maternități a fost deschisă oficial abia în luna mai 2016, când pacientele din vechea maternitate au fost transportate cu ambulanţele în noua unitate. Chiar în acel moment, o femeie internată în noua maternitate a născut o fetiţă de trei kilograme, perfect sănătoasă.

Ad placeholder

Citește și: ANALIZĂ/ Efectele secundare ale trecerii contribuțiilor de la angajator la angajat. Cresc amenzile rutiere, dar și ajutorul de șomaj și pensiile

Ad placeholder
Ad placeholder
Ad placeholder
Ad placeholder
Ad placeholder
Ad placeholder
Raluca și Walter Zenga divorțează după 17 ani de relație? Care ar fi motivul despărțirii
PARTENERI - GSP.RO
Raluca și Walter Zenga divorțează după 17 ani de relație? Care ar fi motivul despărțirii
Daciana Sârbu, iubire ca-n filme cu un bărbat celebru. Victor Ponta habar nu avea. CE ȘOC!
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Daciana Sârbu, iubire ca-n filme cu un bărbat celebru. Victor Ponta habar nu avea. CE ȘOC!
Horoscop 7 august 2020. Balanțele se bucură de mai multă apreciere din partea superiorilor
HOROSCOP
Horoscop 7 august 2020. Balanțele se bucură de mai multă apreciere din partea superiorilor
RECOMANDĂRI
Parteneri
Ad placeholder
Parteneri
Parteneri
Close
Închide
  Close