Potrivit Business Insider, Coreea de Sud va testa 200.000 de persoane care au participat la o manifestare religioasă în Daegu. Acestea fac parte dintr-o grupare religioasă secretă, iar liderul lor a fost convins de autorități să dea acestora lista cu membrii comunității religioase.

Potrivit celui mai recent bilanț, în Coreea de Sud au murit 10 persoane și alte 977 sunt infectate cu noul coronavirus. De altfel, Coreea de Sud este țara cea mai afectată după China.

60% dintre cei infectați sunt membri ai Bisericii Shincheonji ai lui Iisus, din Daegu, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din Coreea, mai notează Business Insider, citând France Presse și Guardian.

Biserica a fost fondată în 1984 de către Lee Man-hee și acum are 250.000 de adepți, cei mai mulți în Coreea de Sud. Predicile acestei biserici se concentrează pe sfârșitul lumii și pe faptul că puțini vor fi salvați.

Lee spune că el reprezintă a doua venire a lui Iisus Hristos pe pământ și că poate lua doar 144.000 de oameni cu el în rai pentru Ziua Judecății.

Biserica va coopera cu autoritățile doar dacă identitățile membrilor vor fi ținute secrete.

”Cooperăm activ cu guvernul pentru a opri răspândirea coronavirusului”, a spus Lee, potrivit AFP, citată de Business Insider.

O femeie de 70 de ani cu COVID-19 a fost găsită moartă în casă de către îngrijitoarea ei, în Giulești. După 12 ore de sunat la DSP și Ambulanță, nu a fost ridicată de nimeni
Recomandări

O femeie de 70 de ani cu COVID-19 a fost găsită moartă în casă de către îngrijitoarea ei, în Giulești. După 12 ore de sunat la DSP și Ambulanță, nu a fost ridicată de nimeni

 

Un fost adept al cultului religios a declarat la CNN că nu se miră dacă virusul a fost răspândit prin membrii bisericii.

”Membrii bisericii stau înghesuiți ca sardinele. Sunt obligați să stea în linie, față în față, iar genunchii ating, literalmente, genunchii celui din față”, a spus Kim, fostul adept al bisericii lui Lee.

Kim a mai adăugat că membrii grupării religioase nu au voie să poarte măști de protecție pentru că este un gest nepoliticos față de Dumnezeu. De asemenea, a mai spus acesta, membrii bisericii nu pot lipsi de la biserică dacă sunt bolnavi.

Potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din Coreea, o femeie de 61 de ani a răspândit coronavirusul în biserică.

Mai mult de jumătate de milion de sud-coreeni au semnat o petiție pentru desființarea acestui cult religios, potrivit The Korea Herald, citată de Business Insider.

Cei 2,5 milioane de locuitori din Daegu au fost rugați să stea acasă iar unitățile preșcolare au fost închise.

Citeşte şi:

MEC: Peste 3.200 de elevi nu merg la școală din cauza gripei

Ce măsuri ia Metrorex de teama coronavirusului

1.000 de turiști în carantină, într-un hotel din Spania, după ce unul dintre ei a fost infectat cu noul coronavirus

Horoscop 4 aprilie 2020. Săgetătorii au șansa de a avea o zi frumoasă
HOROSCOP

Horoscop 4 aprilie 2020. Săgetătorii au șansa de a avea o zi frumoasă