MENIU CAUTĂ

Papa Francisc: ”Mafioții nu se pot numi creștini. Au moartea în suflet”

Distribuie

Papa Francisc le-a spus miercuri membrilor mafiei italiene, dintre care mulți merg la biserică și își afișează credința în public, că nu se pot numi creștini pentru că poartă ”moartea în suflet”.

Cuvintele spontane ale suveranului pontif în fața a zeci de mii de persoane adunate pentru audiența sa generală săptămânală din Piața Sf. Petru din Roma au reprezentant cel mai puternic atac la adresa crimei orgnizate din ultimii ani, scrie Agerpres.

„Pentru a nu merge prea departe, haideţi să ne gândim la ceea ce se întâmplă chiar aici, acasă, în Italia”, a declarat Papa în timpul unui discurs despre ”creștinii falși”, care sunt corupți, deși pretind că sunt drepți”.

„Ce spuneţi despre aşa-numiţii mafioţi creştini”, a spus el. „Nu au nimic creştin în ei. Ei se pot numi creştini dar poartă moartea în sufletele lor şi îi fac să sufere şi pe alţii”, a adăugat Francisc.

Totodată, la audiența de miercuri, Papa Francisc le-a cerut credincioșilor să se roage pentru mafioți ”pentru ca Dumnezeu să le atingă sufletele”.

În urmă cu doar câteva zile, Papa Francisc a mai făcut o declarație care a stârnit reacții în presă, numindu-i pe cei care merg la prostituate ”criminali”.

”Mă gândesc cât de dezgustător trebuie să fie pentru aceste fete când bărbaţii le forţează să facă anumite lucruri. Cei care (frecventează prostituatele – n.r.) sunt criminali”, a declarat Papa Francisc.


Câștigătorii Premiilor Gopo 2018. Filmul „Un pas în urma serafimilor” a obținut cele mai importante premii

Citește mai multe despre Papa Francisc și Mesaj pe Libertatea.

Comentarii