Mergi direct la conținut »
Coreea de Nord și Coreea de Sud au început demontarea difuzoarelor de la granița comună
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Coreea de Nord și Coreea de Sud au început demontarea difuzoarelor de la granița comună

Coreea de Nord și Coreea de Sud au început demontarea difuzoarelor de la granița comună

Coreea de Nord și Coreea de Sud au început marți demontarea difuzoarelor prin care transmiteau emisiuni de propagandă peste granița comună, potrivit unui anunț făcut de Ministerul Apărării de la Seul, în contextul summitului intercoreean istroic desfășurat săptămâna trecută.

Măsura este primul pas, chiar dacă mic, spre reconciliere și intervine în urma unui acord inclus în declarația semnată la summitul de vineri între președintele sud-coreean Moon Jae-in și liderul de la Phenian, Kim Jong-un.

Oficialii de la Seul spun că au fost observate activităță în câteva locuri de-a lungul frontierei, care indică faptul că autoritățile nord-coreene au început înlăturarea difuzoarelor proprii. Coreea de Sud a început să procedeze la fel la ora locală 14:00, mai spus aceeași sursă.

Timp de zeci de ani, cu doar câteva întreruperi, cele două țări au transmis peste graniță mesaje de propagandă, totul cu ajutorul unor difuzoare uriașe.

În semn de bunăvoiță, Coreea de Sud a oprit emisiunile de propagandă, iar Coreea de nord i-a urmat exemplul.

Tototdată, Coreea de Nord a decis ca, începând de la 5 mai, să își alinielze fusul oral la cel al Coreei de Sud, urmând ca ceasurile să fie date înainte cu o jumătate de oră.


VIDEO/“Umbra” Stelei Popescu de la 2 Mai. Cum arată vila de vacanţă a fostei actriţe

FOTO: EPA

Close
Închide
  Close