Mergi direct la conținut »
Victor Ciorbea, ironic după decizia CCR privind revocarea lui Kovesi: "Îi mulţumesc lui Dumnezeu că n-avem nicio competenţă"
Politică Libertatea > Ştiri > Politică

Victor Ciorbea, ironic după decizia CCR privind revocarea lui Kovesi: „Îi mulţumesc lui Dumnezeu că n-avem nicio competenţă”

Victor Ciorbea, ironic după decizia CCR privind revocarea lui Kovesi. Avocatul Poporului nu a vrut să comenteze decizia judecătorilor constituţionali privind conflictul juridic dintre Ministerul Justiţiei şi Preşedinţie, însă a avut un singur comentariu. "Îi mulţumesc lui Dumnezeu că nu avem nicio atribuţie în materie", a răspuns Victor Ciorbea. Reacţia lui vine pe fondul nemulţumirilor din societatea civilă, dar şi în rândul Opoziţiei, faţă de decizia Curţii Constituţionale.

De Sorina Ionaşc,

„În primul rând, păstrez rezerva de a comenta până nu văd care este motivarea deciziei şi în al doilea rând aş zice că îi mulţumesc lui Dumnezeu că nu avem nicio atribuţie în materie. Absolut niciuna. Nici nu am analizat-o din moment ce nu intră în competenţa noastră, nu e cazul”, a declarat Victor Ciorbea, la Parlament.

Preşedintele României trebuie să semneze decretul de revocare a şefei DNA, ca urmare a deciziei Curţii Constituţionale. Cel puţin asta precizează judecătorii CCR, în minuta transmisă săptămâna trecută. CCR a decis că între Ministerul Justiţiei şi Administraţia Prezidenţială a fost un conflict juridic prin faptul că şeful statului a refuzat să o revoce pe Laura Codruţa Kovesi de la conducerea DNA. Cu toate acestea, nu există încă motivarea Curţii şi nici un termen de implementare a ei.

De altfel, Klaus Iohannis a evitat să comenteze foarte mult decitzia Curţii, dar a vorbit despre independenţa procurorilor.

Procurorii nu pot fi în subordinea unui politician, fie el și ministru. Eu iau în calcul să respect statul de drept în România, să am grijă, atâta cât pot, să rămână procurorii independenţi, cu respectarea Constituţiei”, a spus șeful statului, arătând că va acționa în consecință. ”Aștept motivarea Curții, pe care o voi citi până vom înțelege ceva din ea și apoi  voi comunica ce voi face eu”, a mai afirmat președintele României, la Palatul Cotroceni.

Societatea civilă a reacţionat vehement faţă de această decizie. Mai multe organizaţii nonguvernamentale îi cer preşedintelui Klaus Iohannis consultări la Cotroceni pe această temă, iar în Piaţa Victoriei s-au organizat deja proteste împotriva deciziei CCR şi a politizării Curţii.

 

Close
Închide
  Close