„Echipa comună de căutare şi salvare a descoperit o victimă a erupţiei Muntelui Marapi, care este în prezent evacuată”, a declarat miercuri seara Abdul Malik, şeful Agenţiei locale de căutare şi salvare din Padang.
Anterior, Agenţia naţională de căutare şi salvare, Basarnas, a declarat că ultima victimă este o femeie pe nume Siska.
Marţi, Suharyono, şeful poliţiei din Sumatra de Vest care, ca mulţi indonezieni, are un singur nume, şi-a exprimat temerile că cea de-a 23-a persoană căutată a murit.
„Ne temem că au murit 23 de persoane. Ne-am rugat ca toate să poată fi salvate, dar n-am putut face nimic, Dumnezeu şi natura au decis altfel”, a declarat Suharyono.
În total, 75 de excursionişti au fost luaţi în evidenţă de către autorităţi în zonă, începând de sâmbătă, dintre care 52 au fost salvaţi de către serviciile de intervenţie.
Vulcanul Marapi, înalt de 2.891 de metri și considerat unul dintre cei mai activi de pe insula Sumatra, a erupt duminică, aruncând nori de cenușă până la 3.000 de metri altitudine. Cenușa căzută a acoperit mai multe sate și a blocat lumina soarelui, a precizat purtătorul de cuvânt al Agenției Naționale de Management al Dezastrelor, Abdul Muhari.
Aproximativ 1.400 de persoane locuiesc pe versanții Merapi, cele mai apropiate sate aflându-se la cinci-șase kilometri de vârf.
Merapi a erupt și la începutul acestui an. Cea mai gravă erupție a sa avut loc în aprilie 1979, când au murit 60 de persoane.
Indonezia se află pe așa-numitul „Inel de Foc” al Pacificului și are 127 de vulcani activi, potrivit agenției de vulcanologie.
Aura1 • 07.12.2023, 08:23
Dorința de inedit și erupția vulcanului, a provocat victime, turiști curajoși.
Gabryella • 07.12.2023, 05:24
Ca d te hazardezi îți și asumi niște riscuri din păcate.Fie-le tarana ușoară!