Mergi direct la conținut »
Instagram valorează 100 de miliarde de dolari
Tehnologie Libertatea > Ştiri > Tehnologie > Instagram valorează 100 de miliarde de dolari

Instagram valorează 100 de miliarde de dolari

Rețeaua foto Instagram, achiziționată de către Facebook în 2012 pentru un miliard de dolari, ar valora 100 de miliarde de dolari în cazul în care ar fi companie separată, potrivit Bloomberg.

De Daniel Ionașcu,

Instagram a ajuns recent la un miliard de utilizatori, depășind cu mult rivala Snapchat, de la care a copiat foarte multe funcții.

Spachat are 191 de milioane de utilizatori și o capitalizare bursieră de 16,42 miliarde de dolari.

Instagram ar fi mai mare chiar și decât Twitter, rivalul tradițional al Facebook. Twitter are 336 milioane de utilizatori și o capitalizare de 33,2 miliarde de dolari.

Potrivit sursei citate, Instagram este așteptată să ajungă la 2 miliarde de utilizatori în următorii cinci ani.

Anul trecut, Instagram a adus 10,6% din veniturile Facebook, iar pentru anul viitor este așteptată să atingă 16% din total.

Atac la YouTube

Recent, Instagram a lansat aplicația IGTV, un concurent pentru YouTube, cel mai mare site video din lume.

Anul trecut, Instagram testa și o aplicație proprie de chat, numită Instagram Direct. Producătorul de smartphone-uri BlackBerry a dat de curând în judecată Instagram, dar și Facebook și WhatsApp, pe motiv că îi încalcă brevetele de invenție.

Pe lângă Instagram, Facebook mai deține și aplicațiile de chat Facebook Messenger și WhatsApp. De asemenea, Facebook controlează Oculus, care produce căști de realitate virtuală.

Capitalizarea de piață a Facebook este de 571 miliarde de dolari. Rețeaua socială a trecut de 2,2 miliarde de utilizatori.

Close
Închide
  Close