MENIU CAUTĂ

FOTO/ Depozit cu grenade neexplodate, descoperit în timpul unor lucrări de canalizare, la Toplița. Zona a fost evacuată

Distribuie

Depozit cu grenade neexplodate a fost descoperit, luni, în timpul unor lucrări de excavație pentru canalizare, la Toplița, județul Harghita. Zona a fost evacuată pe o distanță de 100 de metri, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Harghita, Alina Ciobotariu, citat de Agerpres,  depozitul cu muniţie neexplodată a fost descoperit la o adâncime de patru metri, pe strada Mesteacănului din municipiu, în timpul lucrărilor de excavaţie pentru canalizare.

Conform IGSU, la faţa locului au fost trimise două autospeciale pirotehnice (una de la Unitatea Specială de Intervenţie în Situaţii de Urgenţă – USISU Ciolpani şi una de la ISU Harghita).

Totodată, în zonă au ajuns și trei containere tip Multirisc, dotate cu echipamente necesare intervenţiei, de la Mureş, Covasna şi Harghita.

Accesul localnicilor pe o rază de 100 de metri a fost restricţionat pentru siguranţa lor în apropierea locului de desfăşurare a misiunii.

Cel mai probabil, depozitul de muniție datează din primul război mondial.

La acest moment, echipajele intervin pentru scoaterea la suprafață a elementelor de muniție depozitate în lăzi, până acum fiind ridicate aproximativ 100 de grenade.

Totodată, pentru a se evita surparea malului de pământ peste cantitatea de muniție și pentru siguranța forțelor de intervenție a fost consolidat malul respectiv.

Sursa FOTO – ISU Harghita

Citește și: ANCHETĂ EXCLUSIVĂ: Firmele Consiliului Local Ploieşti: patrimonii de invidiat, venituri pe minus sau comparabile cu ale unui butic

Citește mai multe despre toplita pe Libertatea.

Comentarii