MENIU CAUTĂ
08 Aug. 2018 18:14 , de Radu Tutulan

6 zile de coșmar și un final de groază. Ginerele femeii moarte în curtea spitalului Alexandru Obregia a povestit pentru Libertatea calvarul ultimelor zile

Distribuie

Robert Muntean a povestit, pentru Libertatea, întreg tabloul șocant al dispariției soacrei sale, Victoria Trandafirescu.

Femeia în vârstă de 63 de ani a fost găsită moartă, azi dimineață, în curtea spitalului Alexandru Obregia, unde era internată. Și de unde dispăruse, în urmă cu șase zile, pe 2 august.

Victoria Trandafirescu, potrivit mărturisirilor ginerelui său, fusese diagnosticată cu schizofrenie paranoidă. Practic, după decesul soţului ei, în urmă cu 4 ani, a suferit o depresie accentuată, iar starea ei s-a degradat permanent.

'Eu am fost o vreme în Germania și când m-am întors în România am găsit-o efectiv legumă. Am dus-o pe la nu-ştiu-câţi medici.' a povestit Robert Muntean.

Victoria Trandafirescu fusese internată la Obregia pe 22 iulie. Ginerele ei povestește. 'Pe 1 august, cu o zi înainte de dispariţie, cineva i-a furat telefonul. Acesta avea GPS şi avea activată o aplicaţie de localizare, cu ajutorul căreia ştiam în orice moment unde se află. După furtul telefonului, nu am mai putut să o urmărim.'

În zilele premergătoare dispariției a avut loc și un incident. Ginerele femeii și-a amintit că Victoria Trandafirescu a intrat în conflict cu una dintre colegele de salon. 'Respectiva femeie o acuza că îi mănâncă mâncarea, că îi ia ţigările, şi aşa mai departe. Trăia permanent cu teama să nu fie atacată, o frică permanentă. Dar nu ne spunea nimic concret. Iar într-una din zile, când soţia a fost la spital, a găsit ţigările soacrei mele în dulapul celeilalte, şi aşa am putut să obţinem mutarea respectivei în alt salon' a mai spus tânărul.

Ziua dispariției și lungul șir al poticnelilor

2 august

În jurul orei 11.00, pacienta Victoria Trandafirescu își sună fiica. E coerentă, dar speriată. Nu îi dă prea multe detalii, dar o cheamă la spital. Pare că se ascunde, se ferește.

ora 16.00. Fiica pacientei de 63 de ani ajunge la spital. Nu-și găsește mama în salon, nici în curtea spitalului. 'Cei de la spital, habar nu aveau că a dispărut. Nici măcar nu voiau să anunţe dispariţia la Poliţie, spuneau că trebuie să aştepte două ore, şi abia după ce soţia mea a făcut scandal şi le-a zis că de două ore este ea la spital, cei de acolo au anunţat, în sfârşit, dispariţia la Poliţie.' se revoltă Robert.

'Nu ne-au oferi niciun sprijin în a o găsi', spune bărbatul.

3 august, 4 august

Fiica și ginerele femeii au împânzit zona cu afișe. Cu semnalmentele, cu număr de telefon. Au bătut toate străzile, toate piețele. Zi și noapte. Au fost la spital și vineri, 3 august. Și sâmbătă, pe 4.

'De fiecare dată când le ceream să ne uităm pe camere, să vedem unde s-a dus, îmi ziceau că nu au de ce să îmi arate mie ceva. Am cerut să vorbesc cu managerul, au zis că nu îl pot deranja, iar într-un final, l-au sunat şi acesta le-a transmis că doar cu poliţia pot vedea acele imagini.

Am mers la Poliţie, am insistat să ceară aceste imagini, sâmbătă am fost cu poliţiştii de la secţia 15, am intrat cu ei acolo, iar de faţă cu ei ni s-a zis că managerul a hotărât să nu aibă acces la imagini decât poliţiştii de la Sectorul 4. Şi abia marţi am reuşit, împreună cu poliţiştii Secţiei 14, să văd aceste imagini. Am vrut să filmez, să iau şi eu aceste imagini, dar nu mi s-a dat voie, mi s-a zis că nu am dreptul să folosesc în niciun fel aceste imagini.'

Iar imaginile conțineau cel mai important indiciu pentru operațiunile de căutare.

'Se vedea cum iese din secția în care era internată, în papuci şi în halat. Nu iese pe poarta spitalului. Dimpotrivă. Se îndreaptă spre parcul din centrul spitalului.

8 august.

La 6 zile de la dispariție, în curtea Spitalului Alexandru Obregia din Capitală, e găsit trupul neînsuflețit al unei femei. Al Victoriei Trandafirescu, dispărută în 2 august din Spitalul Alexandru Obregia din Capitală.


Așa arată curtea spitalului „Alexandru Obregia”

Citește și:

Moartă în jungla spitalului! Ipoteză teribilă în cazul Victoriei Trandafirescu: a stat ascunsă în curtea unității medicale până la epuizare fizică și psihică

VIDEO/ Nestingherit prin Spitalul de Psihiatrie. Un reporter Libertatea a refăcut traseul Victoriei Trandafirescu din ziua dispariției

În spitalele românești oamenii nu doar mor, ci și dispar! Caz absolut uluitor descoperit astăzi la spitalul Alexandru Obregia

Comentarii