Mergi direct la conținut »
Cum a fost agresată jandarmerița, la protestele de vineri. Comandantul jandarmilor: ”Fata nu-și aduce aminte dacă a fost lovită sau s-a împiedicat”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Cum a fost agresată jandarmerița, la protestele de vineri. Comandantul jandarmilor: ”Fata nu-și aduce aminte dacă a fost lovită sau s-a împiedicat”

Cum a fost agresată jandarmerița, la protestele de vineri. Comandantul jandarmilor: ”Fata nu-și aduce aminte dacă a fost lovită sau s-a împiedicat”

Cum a fost agresată jandarmerița, la protestele de vineri. Comandantul jandarmilor susține că femeia nu își mai aduce aminte întregul episod, dacă a fost lovită sau s-a împiedicat.

De Sorina Ionaşc,

Cel care a coordonat dispozitivele de jandarmi la protestele de vineri, 10 august, susține că totul a pornit de la un apel primit la 112, conform căruia un local ar fi vandalizat.

‘A venit prima dată poliția, care a fost încercuită și a cerut ajutor. Am luat decizia ca un grup de jandarmi din fața Guvernului, care nu aveau oameni violenți, să se deplaseze, dar au fost atacați permanent pe drum. Au fost violențe de la început de când au plecat. Cei doi jandarmi s-au rupt de pluton. Când a rămas în urmă cu colegul, a fost lovită în mod direct, s-a dezechilibrat’, a povestit el.

Mai mult, comandatul jandarmilor susține că femeia-jandarm ar fi spus: ‘Nu știu dacă am fost lovită sau m-am împiedicat când m-am desprins de grupa de jandarmi’.

”Eu personal mă bucur că acea jandarmeriță nu a avut mult de suferit, nu a avut răni mai grave, ce e de condamnat sunt violențele de la fața locului. Ea a fost echipată cu toate mijloacele de protecție, gândiți-vă ce s-ar fi întâmplat fără. Pe mine pur și simplu m-a speriat acel eveniment, sunt și eu om, am familie”, a adăugat el.

Starea femeii-jandarm

În urma incidentelor de la protestul de vineri, din Piața Victoriei, o femeie-jandarm a fost agresată. Ea a fost internată cu suspiciune de fractură de coloană cervicală, însă diagnosticul a fost infirmat, iar ea a fost externată marți.
În conferința de presă a Jandarmeriei s-a spus că ar putea rămâne paralizată, dar medicii au declarat că are doar traumatisme ușoare și echimoze.
 
 
Close
Close
Închide