MENIU CAUTĂ
27 Ian. 2017 16:08 , de Miruna Darcovici

250 de cazuri de elevi cu păduchi, în București

Distribuie

250 de cazuri de elevi cu păduchi, în București. Cazurile au fost înregistrate în urma controalelor făcute de medicii din instituţiile şcolare din Capitală după vacanţa de iarnă, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) a Municipiului Bucureşti.

250 de cazuri de elevi cu păduchi, în București. La nivelul Capitalei, în urma triajului epidemiologic realizat de cadrele medico-sanitare din instituţiile şcolare după vacanţa de iarnă, au fost înregistrate 245 de cazuri de pediculoză, 2.143 de cazuri de angină, 18 cazuri de varicelă şi două cazuri de infecţii micotice.

După efectuarea tratamentului împotriva păduchilor, la al doilea control au mai fost găsite doar şase cazuri. Media cazurilor de pediculoză este de 200-250 la fiecare triaj, mai arată reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică a Capitalei.

Postarea unei învățătoare din București a devenit viral: ”Am păduchi și nu mi-e rușine”

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB), Marian Banu, aceste controale sunt realizate după fiecare vacanţă de către cadrele medico-sanitare din şcoli, licee şi grădiniţe.

ISMB solicită părinţilor ca, în cazul în care cunosc cazuri de pediculoză sau de infecţii transmisibile, să anunţe Inspectoratul Şcolar pentru evitarea răspândirii acestora.

Cum scapi de păduchi

Păduchii nu sunt o situatie foarte plăcută, mai ales atunci când ești părinte. Tocmai de aceea, infestarea cu păduchi sau pediculoza poate afecta orice familie și sunt doar câteva soluții care te pot scăpa de „musafirii nepoftiți”.
Medicul poate prescrie un sampon, o crema sau o lotiune care sa omoare paduchii. Dacă tratamentul nu dă rezultate, „leacurile băbești” sunt ideale.

Pe piață există sampoane speciale si lotiuni menite să îndepărteze păduchii. Trebuie citit însă cu atenție prospectul de pe fiecare loțiune în parte și metoda de aplicare.

Loțiunile pe bază de benzină

Ceasul Apocalipsei, dat înainte cu 30 de secunde. Este acum la cel mai apropiat nivel de sfârşitul lumii
Deși nu omoară și ouăle, sunt eficiente dacă vrei să scapi de păduchi. Aproape 80% dintre cei care au folosit astfel de loțiuni au scăpat de păduchi după a doua folosire a produsului.Odată aplicată, loțiunea trebuie lăsată timp de 10 minute în păr, pentru a-și face efectul.

Citește mai mult despre pediculoză și cum scapi de păduchi în DICȚIONARUL MEDICAL.

Citește mai multe despre păduchi pe Libertatea.

Comentarii