MENIU CAUTĂ
18 Ian. 2015 19:16 , de Alina Serea

5 lucruri pe care FACEBOOK-ul ți le CERE, deși NU are DREPTUL

Distribuie

Adresa ta de acasă
Este suficient să postezi o imagine din vacanță și hoții vor ști exact unde se află casa ta în momentul în care îi anunți pe Facebook că nu ești acasă. Fă bine și șterge-ți adresa din secțiunea "Contact and Basic Info". Te poți uita în arhivă și vei observa că de câte ori creat un eveniment ți-a apărut și adresa.

Orice este legat de locul de muncă
Este de preferat să nu dai detalii despre locul tău de muncă. S-ar putea ca de multe ori să nu vrei să afle colegii detalii din viața ta. Mai mult, dacă hackerii atacă compania la care lucrezi, detaliile despre angajați vor fi primele pe lista lor.

Statusul relației tale

Fie că îți vine să crezi sau nu, în funcție de acest status atragi o mulțime de ciudați. Ai fi uimit să vezi câte like-uri se dau la o schimbare a statusului relației, mai ales dacă treci de la „dating” sau „married” la „single” sau „it’s complicated”. Cel mai bine este ca prietenii apropiați să știe detalii despre viața ta privată chiar de la tine.

Detalii financiare
În ciuda faptului că Facebook-ul este gratuit, îți cere de multe ori numărul cardului, motivând că astfel poți cumpăra în mod direct anumite produse. Nici nu îți imaginezi cât de ușor este ca altcineva să se folosească de banii tăi astfel. De exemplu, dacă ești logat pe Facebook la muncă și ai plecat de la computer, în doar câteva minute se pot face cumpărături de pe contul tău. Plus că nimeni nu-ți garantează că Facebook-ul nu va fi niciodată atacat.
Numărul tău de telefon
Numărul de telefon este aproape imposibil de ascuns, mai ales dacă intri de pe smartphone pe Facebook. Plus că există și argumentul că pe telefon vei fi notificat de fiecare dată când se face logarea de pe contul tău. Totuși, așa numărul tău poate ajunge la persoane la care nu ți-ai dori.
 

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Încăierare în Parlament, între un deputat de la Putere şi unul din Opoziţie
Comentarii