Aproape 2.300 de firme şi persoane fizice au fost verificate zilele trecute de ofiţerii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice (DICE) din cadrul IGP şi de către colegii lor de la Giurgiu, însă un abator din apropierea Capitalei a dat normele peste cap. Aici, oamenii legii au descoperit 6 tone de carne stricată, jumătate din cele peste 12 tone de produse confiscate la nivel naţional. Carnea de la Mihăileşti, ce ar fi urmat să ajungă pe mesele bucureştenilor şi giurgiuvenilor, era depozitată în condiţii improprii, în lăzi aruncate unele peste altele, acoperite cu folie de plastic şi fără vreo etichetă sau avize sanitar-veterinare. Patru tone au fost descoperite într-o cameră frigorifică şi alte două tone într-o maşină specială pregătită pentru livrare.
Se verifică toate actele
Din întreaga cantitate, o parte importantă, pusă la păstrare într-un container, fusese returnată de un cumpărător, care a sesizat că şi ceva nu e în regulă, însă, deşi acest lucru se întâmplase în urmă cu trei săptămâni, proprietarul abatorului, un bărbat cu origini arabe, a amânat distrugerea acesteia. Ba mai mult, potrivit unor surse judiciare, ar fi încercat să o reintroducă la vânzare. După ce au verificat carnea şi au inventariat celelalte 53 de animale fără celebrii “cercei” galbeni de identificare, pe care cei de la abator se pregăteau să le sacrifice, oamenii legii s-au înarmat cu răbdare şi au luat la mână fiecare dintre actele găsite, pentru a identifica locurile exacte în care carcasele ar fi trebuit să ajungă. Conform unor surse judiciare, ofiţerii DICE şi colegii lor giurgiuveni documentează şi ipoteza conform căreia anumite magazine mari s-ar fi aprovizionat la negru cu carne de la comercianţii neautorizaţi, pentru a fenta plata taxelor către stat.