Mergi direct la conținut »
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > A fost activată linia TELVERDE pentru informații privind coronavirusul. Numărul nu este pentru urgenţe

A fost activată linia TELVERDE pentru informații privind coronavirusul. Numărul nu este pentru urgenţe

Conform unui comunicat dat publicității de Grupul de Comunicare Strategică, s-a activat linia TELVERDE, care este destinată celor care doresc informații legate de prevenirea infectării cu coronavirus, nu și pentru urgențe.

De Cristian Otopeanu,

„A fost operaționalizată linia TELVERDE destinată cetățenilor care doresc informații legate de prevenirea infectării cu virusul COVID – 19 (coronavirus)”, a infomat Grupul de Comunicare Strategică.

Numărul de telefon la care oamenii se pot informa cu privire la coronavirus este 0800800358, iar programul de funcționare este zilnic, între orele 08.00 și 23.00, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică.

Până în acest moment, pe teritoriul României a fost confirmat un singur caz de infectare cu virusul COVID – 19 (coronavirus), astfel că nu se poate vorbi de o epidemie

Grupul de Comunicare Strategică:

Totodată, instituția constituită la nivelul guvernului a adresat rugămintea ca cetățenii să apeleze numărul 112 numai pentru situații de urgență, iar pentru solicitarea de informații privind coronavirusul să apeleze linia TELVERDE.

Primul caz de coronavirus confirmat în România

Aseară a fost confirmat primul caz de coronavirus în România. Este vorba despre un bărbat din Gorj, din grupul care are legătură cu italianul diagnosticat deja la Rimini şi care s-a aflat pentru câteva zile în ţară.

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a declarat aseară că bărbatul este asimptomatic și că alte 7 persoane care locuiau aceeaşi casă vor rămâne la domiciliu şi nu vor putea părăsi locuinţa.

Cum ne putem proteja de coronavirus:

Close
Închide
  Close