Mergi direct la conținut »
A fost descoperit al doilea cel mai mare diamant din lume. Piatra este mai mare decât o minge de tenis
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > A fost descoperit al doilea cel mai mare diamant din lume. Piatra este mai mare decât o minge de tenis

A fost descoperit al doilea cel mai mare diamant din lume. Piatra este mai mare decât o minge de tenis

Într-o mină din Botswana a fost descoperit al doilea cel mai mare diamant brut din istorie. Piatra uriașă cântărește 1.758 de carate și este mai mare decât o minge de tenis.

Diamantul cântărește 352 de grame și a fost descoperit într-o mină administrată de compania canadiană Lucara Diamond Corp.

Este a doua gemă de mari dimensiuni găsită în această mină după ce în urmă cu patru ani a fost descoperită una de 1.109 carate. Botezat „Lesedi La Rona”, acesta a fost greu de vândut, dar în cele din urmă, după doi ani a fost achiziționat de Graff Diamonds, pentru 53 de milioane de dolari în 2018. Acel diamant au fost tăiate 67 de pietre preţioase.

Diamantul găsit recent este al doilea cel mai mare din lume, după celebrul Cullinan Diamond, de 3.106 carate, descoperit într-o mină de lângă Pretoria, în Africa de Sud, în 1905. Două dintre diamantele obţinute din Cullinan – Great Star of Africa şi Lesser Star of Africa – fac parte dintre bijuteriile Coroanei Marii Britanii.


Citește și: VIDEO / Paște la Jurilovca. Când rămân singure pe lume, bătrânele se retrag în căsuțele din curtea bisericii. Schitul babicilor, locul unde opt femei se roagă pentru noi


 

 
 
Close
Close
Închide