MENIU CAUTĂ
18 Sep. 2017 08:54

A fost tornadă sau nu, în vestul țării? Ce spun meteorologii despre furtuna de aseară

Distribuie

A fost tornadă în vestul țării? O furtună violentă a izbucnit brusc, în vestul țării, când vântul a atins la rafală viteze de aproape 100 de kilometri pe oră.

SUMAR

Opt oameni au murit și 67 au fost răniți, iar sute de copaci au fost culcați la pământ. În zeci de localități, curentul electric a fost întrerupt, iar acoperișurile au fost smulse în timpul vijeliei. În plus, peste 100 de trenuri au avut întârzieri în urma furtunii de duminică din vestul țării.

Vezi care era situația traficului rutier, în această dimineață, în orașele afectate de furtună.

Totuși, multă lume se întreabă acum dacă nu cumva am avut de-a face cu o tornadă în vestul țării…

„Nu avem elementele şi nici imaginile radar nu au indicat prezenţa tornadei în niciuna din zonele afectate, mai degrabă în general acolo unde efectele au fost deosebite la sol, vântul a fost de cele mai multe ori unidirecţional, este vorba despre curent descendent din nor, odată cu prăbuşirea masei reci către sol. Poate avea efecte de distrugere la nivelul unei tornade, dar nu confirmăm asta. Nici imaginile din teren nu o vor face”, a declarat – pentru Digi 24 – Teodora Cumpănaşu, meteorolog la Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Ea a explicat că este puţin probabil ca în următoarele zile să se repete o astfel de situaţie.

FOTO: pixabay.com

VIDEO: Digi 24


CITEȘTE ȘI… VIDEO EXCLUSIV/ Viața de student a Oanei Roman la Sorbona. „N-o duceam prea bine, dar mă mai chemau prietenii tatălui meu pe la Monte Carlo!”


 

Citește mai multe despre furtuna, judetul timis, Timișoara, tornadă, vest și Vremea pe Libertatea.

Comentarii