MENIU CAUTĂ
18 Sep. 2017 07:37

Peste 100 de trenuri au avut întârzieri în urma furtunii de duminică din vestul țării

Distribuie

Peste 100 de trenuri au avut întârzieri și alte 15 au fost anulate, în urma furtunii de duminică din vestul țării, a informat, luni dimineață, CFR Infrastructură. 

CFR Infrastructură a anunțat, luni dimineață, că 42 de zone feroviare, din cele 43 afectate de furtunile violente, au fost redeschise. Din cauza furtunii, peste 100 de trenuri au avut întârzieri, iar alte 15 au fost anulate.

„Începând de duminică, 17.09.2017, de la ora 15.40 și până luni, 18.09.2017, la ora 00.30 fenomenele meteo deosebit de violente înregistrate în jumătatea de nord a țării au afectat grav rețeaua de cale ferată și traficul feroviar pe raza regionalelor Timișoara, Cluj, Iași și Brașov, fiind înregistrate 43 de incidente.

Mijloacele de comunicație convenționale au fost întrerupte din cauza avariilor la rețelele naționale, alimentarea cu energie electrică a liniilor de contact pe mai multe secții de circulație și în unele stații de cale ferată a fost de asemenea avariată din cauza ruperii firelor de contact, iar zeci de copaci căzuți pe liniile de cale ferată au blocat circulația.

Pentru îndepărtarea avariilor au fost mobilizate 17 drezine pantograf, iar 174 salariați au acționat permanent în cursul nopții pentru restabilirea circulație, până la ora 5.30 fiind remediate 42 din cele 43 avarii produse la infrastructura feroviara, în curs de redeschidere fiind și firul 2 între Bătuța și Bârzava.

106 trenuri de călători au ajuns cu întârziere la destinație, 15 trenuri de pe raza regionalelor Timișoara, Cluj, Brașov și Iași fiind anulate.

La această oră personalul de specialitate acționează cu drezine pentru restabilirea circulației feroviare în condiții normale de trafic în zonele afectate', informează CFR Infrastructură.

Natura s-a dezlănțuit în vestul țării, unde opt oameni au murit și 67 au fost răniți. O furtună violentă a izbucnit brusc, vântul a atins la rafală viteze de aproape 100 de kilometri pe oră. Sute de copaci au fost culcați la pământ. În zeci de localități, curentul electric a fost întrerupt, iar acoperișurile au fost smulse în timpul vijeliei.

FOTO: Facebook/CFR Infrastructură


VIDEO REPORTAJ/A fost marinar pe vapor, acum e căpitan de hotel plutitor! Povestea unui bătrân 'lup de mare' care nu-și poate uita prima iubire

Citește mai multe despre CFR, furtuna și trenuri anulate pe Libertatea.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop 24 februarie 2019
Comentarii