Dinică a fost internat din 22 octombrie la Spitalul de Urgenţă Floreasca, la Secţia de terapie intensivă, ulterior, pe 27 octombrie, fiind diagnosticat cu bronhopneumonie cu stafilococ auriu şi candida, pneumonie bazală stânga în remisie, şoc septic şi disfuncţie multiplă la organe.
Actorul a fost operat de colecist, luni seară, şi se afla în stare extrem de gravă necesitând măsuri de terapie intensivă în vederea corectării parametrilor funcţiilor vitale.
În ciuda eforturile depuse de echipa operatorie, formată din chirurg Prof. Dr. Mircea Beuran, anestezist Conf. Dr. Ioana Grintescu, Gheorghe Dinică a decedat în jurul orei 13:00 făcând un stop cardiac sub ventilaţie mecanică şi electrostimulare cardiacă.
Timp de treizeci de minute medicii au efectuat manevre de resuscitare, însă totul a fost în zadar. Gheorghe Dinică nu a mai putut fi salvat.
A debutat ca actor în filmul „Străinul”, în 1963, şi de atunci a jucat în peste 60 de filme, mai multe seriale TV („Inimă de ţigan”), dar şi în piese de teatru. A lansat mai multe albume muzicale, precum „Cântece de petrecere” şi „Cântece de petrecere 2”, în colaborare cu Ştefan Iordache şi Nelu Ploieşteanu.
Dumnezeu să-l ierte!
Citeşte şi:
Florin Piersic: „Sufletul meu plânge pentru Gheorghe Dinica”
Florina Cercel: „Am doar durere si lacrimi in suflet”
Florin Zamfirescu: „Dinică este o pierdere foarte mare”
Marin Moraru: ”Odată cu el a murit şi o parte din mine”
Draga Olteanu Matei: „Gigi trăieşte în continuare”
Dorel Vişan: „A mai dispărut un mare spirit al românilor”
Arşinel: „Dinică a fost actorul pe care l-am iubit cel mai mult”
Nelu Ploieşteanu: „Sunt distrus”
Oprescu: „Prin dispariţia lui Dinică, am pierdut o valoare naţională”
Băsescu: „Gheorghe Dinică a fost un model de umanitate”
Gheorghe Dinică, o viaţă dedicată artei