MENIU CAUTĂ
25 Iun. 2013 16:38

Absolvenţii claselor a opta au început ieri Evaluarea Naţională! „A fost uşor! Acu’ vine greul: matematica”

Distribuie

Profesorii de română susţin, la unison, că subiectele au fost de dificultate medie, la care elevii ar fi trebuit să se aştepte, mai ales după simulările din lunile trecute, susţinute în şcolile din toată ţara. În mod surprinzător, şi copiii care au susţinut ieri primul e x ame n din viaţa lor au fost de aceeaşi părere.
“A fost destul de uşor. Am rezolvat subiectele cam într- o oră, după care am stat să transcriu de pe ciornă. Am predat lucrarea printre primii. Acum să vedem cum trecem de mate, că acolo e greul…”, ne-a spus Bogdan Soare, de la Şcoala nr. 5 din Capitală.
Acesta doreşte să fie admis la Colegiul Ion Neculce. “Vreau să fac limba italiană intensiv, iar testul l-am luat deja, cu 9,25. Mai este doar un hop, examenul de joi, apoi abia aştept să mă bucur de vacanţă!”, a adăugat acesta. Crina, colega lui, îl completează: “Cine a învăţat constant nu are de ce să îşi facă griji de notă”.

S-a schimbat baremul în 2012

Anul trecut, după proba de limba şi literatura română, s-a petrecut un lucru fără precedent. Ministerul Educaţiei a modificat baremul de corectare… după susţinerea probei! Această decizie a fost luată după ce părinţii şi elevii au organizat un protest în faţa ministerului, din cauza unei greşeli de punctare.

Fişele de înscriere se completează pe 5 iulie

Admiterea propriu-zisă începe cu data de 5 iulie, când absolvenţii claselor a opta vor completa fişele de înscriere. Media de admitere se va calcula ca media aritmetică între media generală la Evaluarea Naţională şi media generală de absolvire a claselor V- VIII.

Calendarul sesiunii:

  • 26 iunie 2013 – Limba şi literatura maternă – probă scrisă
  • 27 iunie 2013 – Matematica – probă scrisă
  • 29 iunie 2013 – Afişarea rezultatelor (până la ora 16)
  • 29 iunie 2013 – Depunerea contestaţiilor (orele 16 – 20)
  • 30 iunie-2 iulie 2013 – Rezolvarea contestaţiilor
  • 3 iulie 2013 – Afişarea rezultatelor finale după contestaţii

Citește mai multe despre Evaluare Națională pe Libertatea.

Comentarii