Mergi direct la conținut »
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

FOTO&VIDEO – Tren de persoane, deraiat în Bacău, după ce a lovit bena unui camion. Mecanicul locomotivei a fost rănit ușor

Un accident feroviar s-a petrecut, sâmbătă dimineață, pe raza localității băcăuane Căiuți, după ce un tren de persoane, care circula între Ciceu și Focșani, a lovit bena unui camion.

De Theodor Istrate,

Nici unul din cei aproximativ 60 de călători nu a fost rănit, mecanicul locomotivei suferind leziuni ușoare, fără a necesita transportul la spital.

Bena camionului, fără capul tractor, a fost lovită de tren la o trecere la nivel cu calea ferată și apoi târâtă zeci de metri până când s-a oprit într-un cap de pod metalic. În schimb, garnitura de tren a mai parcurs, în virtutea inerției, alte câteva zeci de metri până când s-a oprit. Locomotiva, care a fost grav avariată, și unul din cele două vagoane au deraiat. Mai multe echipaje de pompieri, inclusiv o ambulanță SMURD, au fost trimise la locul accidentului.

„Nici unul din cei 50-60 de pasageri aflați în tren nu a fost rănit. Mecanicul locomotivei a suferit escoriații minore, fără însă a necesita transportul la spital”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bacău, Andrei Grecu.

Traficul feroviar în zonă se desfășoară pe un singur fir și cu restricții de viteză, respectiv 30 km/oră.

Citește și:

VIDEO | Primar PSD condamnat la 3 ani cu suspendare pentru moartea unei fete într-o groapă cu rahat e acum director adjunct la Direcția pentru Agricultură

Close
Închide
  Close