Mergi direct la conținut »
Achitarea lui Tăriceanu, motiv de bucurie în PSD. Social-democrații fac scut în jurul liderului ALDE
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Achitarea lui Tăriceanu, motiv de bucurie în PSD. Social-democrații fac scut în jurul liderului ALDE

Achitarea lui Tăriceanu, motiv de bucurie în PSD. Social-democrații fac scut în jurul liderului ALDE

Achitarea lui Tăriceanu, motiv de bucurie în PSD. Finalul pozitiv al procesului în care liderul ALDE a fost achitat i-a făcut pe social-democrați să reacționeze dur împotriva procurorilor. La fel ca în cazul achitării lui Victor Ponta, și acum, mesajele PSD au fost împotriva DNA. ”S-a diminuat notabil influența unor forțe oculte și de tip securist”, a precizat senatorul PSD Șerban Nicoale, în timp ce deputatul Florin Iordache a spus că dosarul a fost făcut ”la comandă”. Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu a vorbit despre ”demonizarea” lui Călin Popescu Tăriceanu.

De Sorina Ionaşc,

Mesaje împotriva procurorilor, după achitarea lui Călin Popescu Tăriceanu. Senatorul PSD Șerban Nicolae a criticat dosarele instrumentate de DNA, dar a precizat că judecătorii ”își recapătă libertatea și demnitatea”.

„Nu pot să nu văd că există o legătură directă între spargerea acelei omerta care a funcţionat prin protocoale secrete, prin echipe mixte, prin proceduri de tip securist în justiţia română şi faptul că judecătorii îşi recapătă demnitatea şi libertatea de a judeca pe lege. S-a diminuat considerabil influenţa unor forţe oculte, unor forţe de tip securist care jonglau în spectrul politic cu instrumentele represive ale justiţiei”, a declarat Şerban Nicolae, pentru Mediafax.

Mai mult, liderul PSD a vorbit și despre influența politicului în sistemul de justiție.

”Toate acestea arată faptul că în realitate a fost o formă de amestec brutal în jocul democratic al partidelor politice cu instrumentele de forţă ale unor puteri oculte. De aceea a fost nevoie de protocoale secrete, a fost nevoie de echipe mixte, de încălcare a normelor de procedură penală, de aceea este această rezistenţă disperată a celor care ştiu că au făcut parte din acest sistem represiv odios”, a adăugat Șerban Nicolae.

Supraviețuitor al Holocaustului, Leonard Zaicescu își povestește viața, spaimele și speranțele
Recomandări

Supraviețuitor al Holocaustului, Leonard Zaicescu își povestește viața, spaimele și speranțele

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a transmis, pe rețelele de socializare, că așteaptă ca cineva să plătească pentru ”demonizarea” lui Călin Popescu Tăriceanu.

„Calin Popescu Tariceanu ACHITAT! Cine plăteşte pentru toată perioada in care a fost demonizat, decredibilizat, târât prin procese? Deocamdată, nimeni!”, a scris, pe Facebook, ministrul Muncii.

Și deputatul PSD Florin Iordache, cel care conduce comisia de modificare a legilor justiției, a reacționat. El a precizat că achitările din ultima perioadă au venit în dosare ”făcute la comandă”.

Fostul premier Victor Ponta, achitat și el în dosarul ”Turceni-Rovinari”, a precizat că ”se bucură și că a crezut în nevinovăția” liderului ALDE.

Călin Popescu Tăriceanu a fost achitat în dosarul în care este acuzat de mărturie mincinoasă și favorizarea infractorului. Decizia nu este definitivă. Totodată, instanţa a decis schimbarea încadrării juridice din mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului în cea de mărturie mincinoasă. Deși decizia nu este definitivă, președintele Senatului a acuzat sistemul în care România funcţionează de mai bine de zece ani, spunând că „trebuie să revenim la o stare de normalitate” și ”dreptatea își găsește singură antidotul”.


Citește și: Mândria aromânilor de ziua lor: ”Noi nu avem nici un asistat social!”


 

Close
Închide
  Close