Mergi direct la conținut »
Acordul pentru Brexit a fost aprobat de guvernul britanic

După multe ore de negocieri, acordul pentru Brexit a fost aprobat de guvernul britanic, miercuri seară. Anunțul a fost făcut de premierul Theresa May, la finalul ședinței pe care a avut-o cu membrii cabinetului pe care îl conduce.

„Proiectul de acord a fost cel mai bun pe care îl puteam negocia. Decizia colectivă a cabinetului a fost că acordul trebuie sprijinit de guvernul britanic”, a anunțat Theresa May, miercuri seară, într-o declarație de presă, potrivit BBC.

„Acest lucru este în mod ferm în interesul naţional şi este vorba de un acord adecvat rezultatului referendumului. Decizia protejează locuri de muncă şi uniunea britanică. Este vorba de o decizie care va fi verificată intens, dar am avut de ales între a construi un viitor pentru ţara noastră sau a reveni în punctul iniţial, fără a da curs promisiunii asociate referendumului”, a mai spus May.

Următorul pas este ca documentul să fie aprobat în Parlament.

Reacțiile după anunțul făcut de premierul britanic au apărut imediat după declarațiile Theresei May. Nigel Farage, liderul partidului UKIP, a spus că toți membrii cabinetului care susțin Brexit ar trebui să își dea demisia.

Ședința dintre Theresa May și membrii cabinetului său s-a întins pe durata a mai multe ore, motiv pentru care întâlnirea care era programată miercuri între președintele Klaus Iohannis și premierul britanic a fost anulată.

Marea Britanie și UE au ajuns marți la un proiect de acord în privința Brexit. Documentul a fost agreat de cele două părți la nivel tehnic, după mai multe discuții intense care au avut loc săptămâna această.


CITEȘTE ȘI:

Românii au scos la vânzare pe OLX președinția Consiliului Europei! Gluma anului după ultimele vești de pe scena politică

Close
Închide
  Close