Mergi direct la conținut »
Femeia care și-a ucis fiul în Lupeni este asistentă medicală
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

ADN-ul, arma anchetatorilor împotriva asasinului-pedofil al fetiței de cinci ani. Criminalul din Baia Mare care a violat-o și i-a zdrobit capul cu o cărămidă e încă liber

De Cristian Burcioiu,

Criminalul care a violat-o și, mai apoi, i-a zdrobit capul cu o cărămidă micuței Estera, o fetiță de numai cinci anișori din Baia Mare este încă liber. În acest moment, ținând cont de faptul că multe probe au fost alterate în mediul în care a fost abandonat cadavrul  - o clădire părăsită dintr-un cartier mărginaș al orașului maramureșean transformată în groapă de gunoi și chiar în WC -, ADN-ul pare să fie arma supremă a anchetatorilor care-l ”vânează” pe asasinul-pedofil care a comis oroarea.

Ad placeholder

Informațiile destul de sărace oferite de părinții bietei copile ucisă în chinuri inimaginabile, de vecinii acestora, dar și de ceilalți copilași care se jucau cu Estera în fața blocului de unde fetița a fost pur și simplu răpită nu-i ajută foarte mult pe anchetatorii maramureșeni. Au fost strânse probe de la fața locului, de pe cadavrul mutilat al fetiței, dar și de pe cărămida pe care asasinul feroce a folosit-o ca sa-i zdrobească capul după ce a violat-o, obiect transformat în armă letală pe care individul aflat încă în libertate a lăsat-o lângă trupul fără viață al Esterei.  E vorba de urme de sânge, fire de păr, urme de încălțăminte lăsate pe pământ.

Mutarea cadavrului micuței a distrus probe

”Problema cea mai mare este mediul în care a fost abandonat cadavrul. E vorba de o clădire părăsită transformată în groapă de gunoi și în WC public. Probele pot fi alterate în asemenea mediu. În plus, când frații și părinții fetiței au găsit-o, au mutat cadavrul, nu l-au lăsat acolo cum ar fi trebuit. Au intrat în zona aia, l-au scos câțiva metri și astfel au distrus probe. ADN-ul e acum, arma principală a investigatorilor. Cercetările științifice se vor face în regim de urgență”, ne-au explicat surse judiciare.

Analize ADN făcute în regim de urgență

În timp ce legiștii și geneticienii încearcă să găsească răspunsuri științifice care să ducă la identificarea asasinului-pedofil, sute de polițiști îl caută de mai bine de 36 de ore pe sângerosul individ. Au fost activate până și sursele din mediul interlop, dar și  cele care au anumite legături cu indivizi care au fost condamnați sau cercetați pentru abuzuri sexuale îndreptate împotriva minorilor, fie băieței, fie fetițe. Așa s-a ajuns la un cerc de suspecți format din cinci indivizi, dintre care unul – poreclit ”Preotul” -, cercetat pentru corupere pentru minori.

”Nici unul dintre ei nu a recunoscut implicarea în uciderea fetiței. Acum se fac audieri, identificăm persoane care ar putea să știe ceva, se fac tot felul de investigații încrucișate pentru a verifica spusele celor care au fost anchetați ca bănuiți. Am cerut ca analizele ADN să fie făcute în regim de urgență”, au adăugat surse apropiate anchetei.

Suspectul numărul 1: un bărbat cu barbă, în vârstă de 40-50 de ani

Puținele informații ale martorilor duc către un individ cu barbă de vârstă medie, aproximativ 40-50 de ani, care ar fi luat-o pe micuța Estera de mână, chiar din fața blocului unde se juca împreună cu mai mulți copii. Câteva ore mai târziu, biata copilă, violată și ucisă, a fost găsită fără suflare într-o clădire abandonată din apropierea Complexului Phoenix, aflat într-un cartier mărginaș al orașului Baia Mare.

„În ce hal a îmbătrânit!” » Dolph Lundgren, apariție bulversantă pe plajă cu iubita cu 38 de ani mai tânără
PARTENERI - GSP.RO
„În ce hal a îmbătrânit!” » Dolph Lundgren, apariție bulversantă pe plajă cu iubita cu 38 de ani mai tânără
Anghel Iordănescu, victima lui Emi Pian. Țeapa de sute de mii de euro a clanului Duduianu. Cum s-a încheiat totul
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Anghel Iordănescu, victima lui Emi Pian. Țeapa de sute de mii de euro a clanului Duduianu. Cum s-a încheiat totul
Horoscop 8 august 2020. Capricornii trebuie să se ocupe de familie, să facă ceea ce le face plăcere
HOROSCOP
Horoscop 8 august 2020. Capricornii trebuie să se ocupe de familie, să facă ceea ce le face plăcere
RECOMANDĂRI
Parteneri
Ad placeholder
Parteneri
Parteneri
Close
Închide
  Close