Mergi direct la conținut »
Copii, profesori pentru alți copii. Adolescenții din Craiova le predau la școala de vară școlarilor și preșcolarilor Galerie foto
8imagini
Ştiri Libertatea > Ştiri > Copii, profesori pentru alți copii. Adolescenții din Craiova le predau la școala de vară școlarilor și preșcolarilor

Copii, profesori pentru alți copii. Adolescenții din Craiova le predau la școala de vară școlarilor și preșcolarilor

Adolescenții au devenit profesori, la școala de vară. Mai mulți tineri craioveni s-au oferit voluntari la Biblioteca Județeană “Alexandru și Aristia Aman”, unde au în grijă preșcolarii și școlarii care s-au înscris în proiectul “Biblioteca din vacanță”. În fiecare săptămână, vor aborda câte o temă legată de familie, de animalul preferat, de vară sau de începerea școlii. Tinerii vor ca orele din vacanță să nu le semene celor obișnuite de la școală. Vor să fie, cu toții, “mai mult prieteni” și să se joace împreună. Să învețe lucruri noi și apoi să le pună în practică.

Teodora Olariu abia ce a terminat clasa a VIII-a, a susținut Examenul de Evaluare Națională și a fost acceptată la Colegiul Național “Frații Buzești”, din municipiul Craiova. Până va începe cursurile de liceu, craioveanca s-a oferit voluntar la Biblioteca Județeană “Alexandru și Aristia Aman”, predându-le cursanților desen.

“Am vrut să fiu voluntar încă din clasa a V-a, când am fost la ultimul atelier și am auzit niște fete care treceau într-a opta spunând că de la anul or să fie și ele voluntare. De atunci, am rămas cu ideea că, atunci când voi ajunge în clasa a IX-a, o să fiu voluntară aici. Din clasa I până în clasa a V-a am venit în fiecare vară la atelierele organizate la bibliotecă. Este extraordinar să lucrezi cu copiii, îi iubesc mult”, povestește tânăra.

O viitoare învățătoare se află la “catedră” alături de Teodora. Maria Popescu este și ea încântată să lucreze cu cei mici.

“Este vorba despre copii și, fiind la școală pe un profil pedagogic, sunt deja familiarizată cu lucrul cu școlari și preșcolari, dar am vrut să îmi și îmbunătățesc activitatea și să mă obișnuiesc din ce în ce mai mult cu ei. O să lucrez de acum încolo în domeniu, o să le predau. Sunt primul an voluntar la bibliotecă”, dezvăluie fata, care spune că a fost implicată și în activități cu bătrâni.

Maria este voluntar la ora de desen și s-a bucurat foarte mult că din mâinile micuților au ieșit niște lucrări foarte frumoase despre familia lor.

“În fiecare săptămână ne-am propus câte-o temă: familie, animalul preferat, vară, despre începerea școlii. Noi ne-am dorit ca ora noastră să nu decurgă ca una obișnuită de la școală și am încercat să le explicăm faptul că suntem mai mult prieteni și ne jucăm împreună”, spune Maria.

Și studenții s-au implicat. Cei de la Stomatologie le predau igienă dentară

Anul acesta, copiii care s-au înscris la cursurile proiectului “Biblioteca din vacanță” pot afla lucruri noi, pe care să le pună apoi în practică. Unul dintre acestea ar fi că stomatologul este prietenul celor mici și că afecțiunile pot fi tratate cu instrumente pe care chiar le pot atinge în cadrul atelierului de Igienă dentară.

Cristina Dragotă, student al Facultății de Medicină Dentară, este voluntară în proiect și e foarte bucuroasă că poate să-i învețe pe copii, prin jocuri, cum să își curețe dințișorii și de ce este benefic acest lucru pentru sănătatea lor, dar și cât este de important să meargă din timp la stomatolog.

Un stomatolog pasionat de medicina de urgenţă îi ia apărarea lui Raed Arafat. “Sunt alţi şefi mai mici care trebuie să răspundă”
Recomandări

Un stomatolog pasionat de medicina de urgenţă îi ia apărarea lui Raed Arafat. “Sunt alţi şefi mai mici care trebuie să răspundă”

“Este primul an pentru noi, pentru Societatea Studenților Stomatologi, când ne alăturăm proiectului și suntem foarte bucuroși că am putut să fim parteneri în proiect. Micuții cursanți au vârste între cinci și zece ani. Le povestim, în primul rând, de ce este important să meargă la medicul stomatolog, cât este de important să se spele pe dințișori, cum ar trebui să se spele, ce este o carie, ce instrumente folosim noi în cabinet, faptul că noi suntem prietenii lor și că ar trebui să vină la noi în vizită, nu că trebuie să le facem un consult”, a povestit Cristina Dragotă.

Studenta Facultății de Medicină Dentară spune că voluntarii încearcă să se joace cu copiii și să îi învețe prin jocuri cum să își curețe dințișorii.

“Unii dintre ei știu foarte multe, chiar ne-au surprins. Am crezut că vin cu tema făcută de acasă și au noțiuni foarte multe despre igienă. Alții sunt mai mici și mai povestesc ce au mai auzit ei”, mai spune Cristina Dragotă.

La bibliotecă, piticii din Craiova mai pot învăța ce înseamnă să fii jurnalist, dar și limba spaniolă sau engleză, precum și elemente de oratorie. la fel, pot urma cursuri de hand-made și origami.


ANALIZĂ: Cursele low-cost, cu mai puține incidente decât restul companiilor

Close
Închide
  Close