Mergi direct la conținut »
Adrian Năstase, despre condamnarea lui Liviu Dragnea. „Încercările lui de a negocia cu «statul paralel» l-au dus într-o fundatură”
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Adrian Năstase, despre condamnarea lui Liviu Dragnea. „Încercările lui de a negocia cu «statul paralel» l-au dus într-o fundatură”

Adrian Năstase, despre condamnarea lui Liviu Dragnea. „Încercările lui de a negocia cu «statul paralel» l-au dus într-o fundatură”

Fostul premier Adrian Năstase a declarat că decizia de condamnare la închisoare a lui Liviu Dragnea „a avut un obiectiv politic” și crede că încercările liderului PSD „de a negocia cu «statul paralel» l-au dus într-o fundătură”.

De Răzvan Mihalașcu,

Adrian Năstase a reacționat pe blogul său, după ce Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv la închisoare cu executare. Fostul lider social-democrat e de părere că Dragnea ar fi trebuit să demisioneze de la conducerea PSD după rezultatul de la alegerile europarlamentare.

„Sunt două lucruri distincte: 1. Dragnea trebuia să-și dea demisia din fruntea partidului după rezultatul umilitor la alegerile de ieri; 2. Condamnarea lui, într-un dosar cusut cu ață albă, este o condamnare ce a avut un obiectiv politic. Aceasta condamnare, ca și felul în care a fost «însoțit» Dragnea spre Rahova arată că suntem un popor crud, ușor de manipulat, și că, după «revoluția votului», a urmat justiția populară”, a scris Adrian Năstase.

Fostul premier a lăsat de înțeles că ar fi o „acțiune politică internă și externă” care ar avea ca scop transformarea PSD într-un partid fără „un rol determinant în guvernarea României”.

„Acțiunea politică internă și externă au avut și au ca obiectiv transformarea PSD într-un partid de 20% care să nu mai aibă un rol determinat în guvernarea României. Pentru asta s-au folosit, de-a lungul timpului, atât cozi de topor cât și anumiți lideri care, conștient sau nu, au intrat în astfel de jocuri.

Atitudinea și compromisurile lui Dragnea, lipsa de decizie, temporizarea i-au creat și lui probleme dar și partidului și, în definitiv, țării. Îmi pare rău pentru ce îndura, mai ales că știu ce înseamnă umilința unei condamnări și pierderea libertății dar încercările lui de a negocia cu «statul paralel» l-au dus într-o fundătura – în plan personal – iar partidul într-o criză profundă din care va ieși doar dacă înțelege că trebuie folosită o operație chirurgicala și nu administrate «suplimente alimentare»”, a precizat Năstase.

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a spus că, în cazul în care PSD ar fi câștigat alegerile europarlamentare, Liviu Dragnea nu ar mai fi fost condamnat. 

„Este a doua execuție pentru PSD după Adrian Năstase. Restul au fost toți achitați sau condamnați cu suspendare, dar trebuia să se dea un exemplu”, a spus Rădulescu.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat definitiv, luni, de Înalta Curte de Casație și Justiție la trei ani și jumătate de închisoare în procesul privind angajările fictive de la Direcția pentru Protecția Copilului Teleorman.


Citește și:

Românii din diaspora care nu au apucat să voteze și-au strigat frustrarea pe rețelele sociale. „Îmi e ciudă. Alții au plâns când ușile secției s-au închis”


 

Close
Închide
  Close