Mergi direct la conținut »
Adrian Țuțuianu, despre Ordonanța pe Codurile penale: "E atipică această situație"
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Adrian Țuțuianu, despre Ordonanța pe Codurile penale: "E atipică această situație"

Adrian Țuțuianu, despre Ordonanța pe Codurile penale: „E atipică această situație”

Recent exclus din PSD, Adrian Țuțuianu consideră "atipică" decizia Guvernului de a emite o ordonanță de urgență ce vizează modificarea Codurilor Penale. Senatorul a lăsat de înțeles că ar putea apărea surprize în ordonanța care nu poate fi atacată decât de Avocatul Poporului.

Adrian Țuțuianu a precizat că modificarea Codului Penal și de Procedură Penală trebuia făcută prin dezbateri în Parlament.

„Cred că e normal ca lucrurile acestea să fie discutate în Parlament și asta ține și de planificarea activităţii parlamentare. În al doilea rând, cred că este dificil de justificat urgența pentru asemenea OUG și în al treilea rând, cred că e nefiresc să ai actul normativ în Parlament, într-o dezbatere, pe cerere de reexaminare ca urmare a deciziei CCR şi să nu încerci să dai caracter unitar acelui act normativ. Iei ceva din el, transpui printr-o OUG. Altceva rămâne în dezbaterea Parlamentului și urmează sau nu să fie pus de acord cu deciziile CCR.

E atipică această situație. Evident că din perspectiva grabei, ca să spun așa, ordonanță o da Guvernul, intră în vigoare, produce efectele juridice, ea nu poate fi atacată decât de Avocatul Poporului și probabil că vom asista din nou la foarte multe discuții, acuze și față de Guvern, și față de ministrul Justiției și față de Avocatul Poporului care va fi, unii vor cere să nu facă, alții vor cere probabil să facă o acțiune la CCR pe acest subiect”, a declarat Adrian Țuțuianu, la Digi24.

Întrebat dacă va fi un text care să fie dezbătut public, Adrian Ţuţuianu spune că rămâne de văzut cât timp își va aloca Tudorel Toader pentru această OUG sau două OUG.

„Probabil una pe cod penal, una pe cod de proced penală. Și rămâne să vedem dacă va fi un termen foarte scurt sau ceva mai lung”, a menționat Adrian Țuțuianu, care a contestat în justiție excluderea sa din PSD.

De asemenea, Țuțuianu a afirmat că ar putea apărea surprize în Ordonanța de urgență ce vizează modificarea Codurilor penale.

„Există această posibilitate. Nu știu azi. E o discuţie pe care o facem teoretic”, a spus senatorul, conform sursei citate.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, luni, că în şedinţa PSD susținută la Palatul Parlamentului, s-a discutat oportunitatea unei ordonanţe de urgenţă de modificare a Codurilor penale pentru ca articolele declarate constituţionale să intre în vigoare, urmând ca articolele neconstituționale să revină în Parlament.


Citește și Sănătatea în România, raportată la UE: de trei ori mai multe boli de inimă, cel mai mare număr de cazuri de tuberculoză, mai mulți bolnavi psihic față de 2007, aproape un milion de depresivi


 

Close
Închide
  Close