Mergi direct la conținut »
VIDEO | „Adriana Nedelea LA FIX”: America de Sud - România nu este doar un traseu turistic! Pe Cristi, cei 4.000 de euro promiși de traficanți l-au costat 32 de luni din viață
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > VIDEO | „Adriana Nedelea LA FIX”: America de Sud - România nu este doar un traseu turistic! Pe Cristi, cei 4.000 de euro promiși de traficanți l-au costat 32 de luni din viață

VIDEO | „Adriana Nedelea LA FIX”: America de Sud – România nu este doar un traseu turistic! Pe Cristi, cei 4.000 de euro promiși de traficanți l-au costat 32 de luni din viață

În ultimele săptămani sute de kilograme de cocaină au ajuns pe litoralul românesc. Drogurile vin însă cu adevărate drame, nu numai pentru cei care le consumă. Un reportaj exclusiv Libertatea. Delia Marinescu a discutat la Londra cu un român care a fost recrutat să devină cărăuș al traficului de cocaină, Cristian Șerbănescu. Cei 4.000 de euro promiși la destinație i-au luat mințile, dar și 2 ani și 8 luni din viată. A făcut pușcarie.

Tot în reportaj, despre metodele prin care cărăușii ascund drogurile: cea mai periculoasă este cea în care aceștia ingerează capsule pline cu cocaină, urmând că la întoarcerea în Europa să ia laxative și să le scoată întregi din stomac. Mai mulți români au murit după ce o capsulă de drog le-a explodat în stomac în timpul zborului. Alții le cară ascunse în laptop, pe fundul unor genți speciale sau înfășurate în jurul taliei. Povestea în imagini a unui cărăus de „moarte albă”, pe Libertatea.

Un cutremur puternic în București poate transforma solul în nisipuri miscătoare în anumite zone cu multă apă în subteran. Zonele cele mai afectate din București din cauza lichefierii: Parcul Tineretului și Parcul Eroilor. Există următorul risc: clădirile aflate în zonă pur și simplu să se scufunde sau să apară alunecări de teren la scară mare. Sunt explicațiile lui Mircea Radulian, președintele Consiliului Științific al Institutului Național de Fizică a Pămantului pentru Libertatea. În România, în prezent, doar o locuință din cinci este asigurată împotriva riscului de cutremur. Urmărim subiectul.

Continuă campania Albirea corpuției, în Libertatea de astăzi. Avocații lui Sorin Oprescu cer recuzarea judecătoarei în procesul în care acesta este judecat. Dacă solicitarea de recuzare e admisă, dosarul va fi repartizat unui alt judecător, iar procesul se va relua de le zero. Miercuri, după 3 ani și jumătate de cercetare, fusese anunțat ultimul termen al procesului în care Sorin Oprescu, fostul primar al Capitalei, este judecat, alături de alți 8 inculpați, pentru luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu și constituire a unui grup infracțional organizat.

Cum a reușit un medic din Botoșani să se vindece de cancer cu prognoză nefavorabilă. „Nimeni nu îți dă nici o garanție”
Recomandări

Cum a reușit un medic din Botoșani să se vindece de cancer cu prognoză nefavorabilă. „Nimeni nu îți dă nici o garanție”

Potrivit procurorilor DNA, Sorin Oprescu făcea parte dintr-un grup infracțional organizat, care obliga operatorii economici ce doreau să primească anumite contracte din bani publici să remită o parte din profitul realizat drept spagă.

Judecătoarea a atras atenția asupra tergiversării procesului și riscă acum recuzarea. Ce anume exact a dus la solicitatea de recuzare a judecătoarei vedeți pe libertatea.ro.

ÎNTREBAREA ZILEI

DROGURILE: În ce măsură vă afectează pe voi sau pe cei apropiați vouă?

Vă ingrijorează, vă temeți pentru copiii voștri?


„Adriana Nedelea LA FIX” este emisiunea de știri, evenimente și investigații difuzată live pe site-ul Libertatea zilnic, de luni până vineri.

De două ori pe zi, la 10.30 și la 16.00, jurnalista Adriana Nedelea, cunoscută de la Realitatea și Digi24, dezvăluie și explică știrile zilei pentru publicul Libertatea.

Pilele dezvoltatorilor imobiliari. Ce i-a propus un director Apa Nova unui bucureștean pentru a renunța la plângeri!
Recomandări

Pilele dezvoltatorilor imobiliari. Ce i-a propus un director Apa Nova unui bucureștean pentru a renunța la plângeri!


Citește și: 

EXCLUSIV | AFACEREA COCAINA: Un tânăr român cărăuș de droguri din America de Sud în Europa, plătit cu 4.000 de euro pentru un transport, povestește ce sume imense trec prin mâinile traficanților și cum a fost prins și închis în Brazilia!

ALBIREA CORUPȚIEI. În procesul lui Sorin Oprescu, o expertiză a durat un an, iar avocaţii au cerut recuzarea judecătoarei, ceea ce ar însemna reluarea procesului de la zero!

Harta Bucureștiului de după cutremur, pe care autoritățile nu v-au arătat-o niciodată! Zonele în care se poate produce lichefierea solului, fenomenul care transformă pământul în nisip mișcător în caz de seism

Close
Închide
  Close