De Răzvan Mihalașcu,

Apărătorul susține că filmările secrete făcute de pompieri și înregistrările despre blocarea aflării adevărului de la Colectiv, dezvăluite de Libertatea, sunt „extrem de importante, poate chiar decisive” pentru anchetarea tragediei.

„În ultimele zile au apărut trei elemente importante, în viziune mea: sustragerea de la urmărire penală, cazul domnului Bănicioiu, element extrem de grav, încercarea de influențarea a anchetei, adică ceea ce spune doamna Pintea că domnii Arafat și Bănicoiu i-au reproșat că nu le-a raportat faptul că sunt documente care trebuie să le trimită organelor judiciare”, a declarat avocatul Doru Viorel Ursu, pentru Libertatea.

Avocatul victimelor de la Colectiv, despre filmarea secretă: „Vedem haosul”

Avocatul a menționat că filmările secrete făcute de pompieri „răstoarnă efectiv situația” și „vedem fața hâdă, fața monstruoasă cu care au încercat să blocheze un film, care să blocheze documente”.

Vedem haosul. Neaplicare corectă a planului roșu. Nici măcar nu se făcuse nicio încercare de a-l experimenta, de a se face exerciții pe acest plan. Vedem cum față de ce ni se spusese, nu se instalează măsuri urgente de prim ajutor. Este un haos în trimiterea marilor arși spre spitale care nu aveau niciun pat pentru așa ceva.

Doru Viorel Ursu, avocat

Apărătorul a vorbit și despre faptul că filmul intervenției de la Colectiv nu a avut nici măcar număr de înregistrare.

Ticăloșia nu primește numere de înregistrare. Ticăloșia trebuia ascunsă sub alte forme. (…) Pe de o parte filmul era ascuns, iar alții își construiau socluri de eroi.

Doru Viorel Ursu, avocat

Avocatul victimelor de la Colectiv cere arestări

Doru Viorel Ursu susține că în astfel de situații impun „aducerea cu mandat a celor care sustrag, de instituire pentru protejarea anchetei a controlului judiciar asupra celor responsabili”.

Eu voi solicita și un referat cu propunere de arestare. La ceea ce vedem că se întâmplă, influențarea justiției, sustragere și adevărul despre momentul 30 octombrie măsura arestării se propune.

Doru Viorel Ursu, avocat

Avocatul a explicat că, în curând, urmează să se finalizeze expertizele și cere ca anchetatorii să-l cheme la audieri pe „ministrul de Interne de atunci, Gabriel Oprea și prim-ministrul, pentru a da detalii asupra modului în care s-a gestionat criza”.

Morții cei mulți sunt în spitale, în timp ce domnul Bănicioiu ne asigura că în România totul este perfect pentru că abia după 10 zile să înceapă exodul spre spitalele din străinătate, unde în sfârșit se descoperă infecțiile nosocomiale pe care noi le-am ascuns.

Doru Viorel Ursu, avocat

Doru Viorel Ursu a explicat că, în funcție de desfășurarea expertizelor medico-legale, Parchetul ar urma să publice concluziile în minimum trei luni.

Citeşte şi:

Fața plânsă a satului românesc. Cum sunt ignorate de poliție micile furturi care devin crime

Filmul intervenției de la Colectiv nu a avut nici măcar număr de înregistrare!

Școala din România unde elevi de 10 ani au colegi de bancă adulți de 35-40 de ani. ”Părinții vin să învețe carte ca să-și ajute copiii la teme”

Benny scos din sărite: „M-am uitat pe Instagramul Cristinei Neagu și mi-era rușine, frate!”
GSP.RO

Benny scos din sărite: „M-am uitat pe Instagramul Cristinei Neagu și mi-era rușine, frate!”

Horoscop 8 decembrie 2019. Vărsătorii își fac griji legate de bani
HOROSCOP

Horoscop 8 decembrie 2019. Vărsătorii își fac griji legate de bani