MENIU CAUTĂ

VIDEO | Adriana Nedelea LA FIX: Cum modifică referendumul Constituția? Politologul Cristian Pîrvulescu dă răspunsul

Distribuie

 Președintele Klaus Iohannis a anunțat întrebările pentru referendumul pe Justiție:

1. „Sunteți de acord cu interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție?”

2. „Sunteți de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanțelor de urgentă în domeniul infracțiunilor, pedepselor și al organizării judiciare și cu extinderea dreptului de a atacă ordonanțele direct la Curtea Constitutională?”

Acestea sunt întrebările, vom vedea și câți români se vor prezența la vot pentru a răspunde la ele.

Referendumul pe Justiție este pe 26 mai, odată cu alegerile europarlamentare.

Într-o ediție specială, în direct din studioul Libertatea, profesorul Cristian Pîrvulescu, a spus că nu crede că problema va fi răspunsul la întrebări, aproape toată societatea cunoaște temele. ”Problemă va fi mobilizarea la vot”, iar dacă referendumul nu va fi validat, dincolo de faptul că întreagă campanie anticorupție riscă să fie compromisă, președintele va avea probleme pentru alegerile prezidențiale.

Cristian Pirvulescu vorbește și despre modificarea Constituției dacă referendumul va fi validat:

Reacția PSD nu a întârziat să apară: referendumul e un demers pur electoral al președintelui Klaus Iohannis.

Dumitru Buzatu, liderul PSD Vaslui, spunea în direct pentru Libertatea că referendumul a fost făcut cu scopul de a culpabiliza PSD, Guvernul PSD, de a-l diaboliza în ochii cetătenilor.

România este unde este, ca țară, pentru că nivelul a fost dus atât de jos de Liviu Dragnea, spune Dan Barna, președinte USR. E foarte convins că referendumul va trece. Iată declarația!

Pentru că referendumul să fie validat, participarea la vot trebuie să fie de cel puțin 30 la sută din numărul total al alegătorilor, adică aproape 5,7 milioane.

Găsiți toate informațiile pe libertatea.ro.


„Adriana Nedelea LA FIX” este emisiunea de știri, evenimente și investigații difuzată live pe site-ul Libertatea zilnic, de luni până vineri.

De două ori pe zi, la 10.30 și la 16.00, jurnalista Adriana Nedelea, cunoscută de la Realitatea și Digi24, dezvăluie și explică știrile zilei pentru publicul Libertatea.    


Citește și:

VIDEO, Ediție specială „Adriana Nedelea LA FIX” | Avem întrebările privind referendumul pe justiție, cum răspundem? Politologul Cristian Pîrvulescu: „Problema va fi mobilizarea la vot”

VIDEO | Iohannis a decis cele două întrebări la care vor răspunde românii la referendumul de pe 26 mai

PSD, reacţie la întrebările anunţate pentru referedum: „Demers pur electoral, şeful statului nu este preocupat de interesele românilor ci mai degrabă de agenda USR-ului”

Citește mai multe despre Adriana Nedelea și Referendum pe Libertatea.

Comentarii