Mergi direct la conținut »
UPDATE / Răzvan Cuc, despre desele defecțiuni de pe M2: "Sper să nu fie ceva intenționat"
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > UPDATE / Răzvan Cuc, despre desele defecțiuni de pe M2: "Sper să nu fie ceva intenționat"

UPDATE / Răzvan Cuc, despre desele defecțiuni de pe M2: „Sper să nu fie ceva intenționat”

Miercuri dimineață a fost aglomerație de nedescris la metrou. Trenurile au circulat cu întârziere după ce un sistem electric s-a defectat.

De Dana Aramă,

UPDATE – ora 16.55: Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a oferit astăzi unele explicații în legătură cu desele defecțiuni înregistrate pe Magistrala 2 de metrou.

„Magistrala 2 (M2) prevede sume alocate pentru reparații. Din punct de vedere tehnic, este vorba de un releu care e situat la Depoul Berceni.

Am înțeles că această defecțiune s-a repetat în trei zile, consecutiv. Sper să nu fie ceva intenționat, pentru că e cam ciudată coincidența asta. Am luat în calcul și asta, deoarece e schimbat și iar se strică.

Am trimis o echipă condusă de Dumitru Șodolescu (directorul general al Metrorex-n.r.), ca să vadă care sunt cauzele adevărate”, a declarat Răzvan Cuc, la Segarcea, în județul Dol, cu ocazia inaugurării șantierului pentru Drumul Expres Pitești-Craiova.


Reprezentanţii Metrorex au explicat că miercuri dimineaţă, în intervalul 7:50-8:50, pe Magistrala 2, trenurile au circulat cu întârziere din cauza dereglării unui sistem electric al liniei, dar şi a retragerii unui tren din circulaţie, fiind creată aglomeraţie în staţiile de metrou.

„Astăzi (miercuri, n.r.), în intervalul orar 7:50 – 8:50 , pe Magistrala 2 (Berceni-Pipera) trenurile de metrou au circulat cu întârzire de aproximativ 8 minute faţa de graficul de 3 minute. Întârzierea a intervenit ca urmare a dereglării unui sistem electric al liniei, coroborat şi cu retragerea unui tren din circulaţie”, informează Metrorex, printr-un comunicat de presă.

Din aceste motive, pe această magistrală se circulă cu viteză redusă, în condiţii optime de siguranţă.

„Având în vedere că intervalul de 7:50 – 8:50 este un interval de vârf, s-a produs aglomeraţie în staţiile de metrou. Călătorii au fost permanent informaţi prin sistemul de sonorizare din trenuri şi din staţii”, mai arată Metrorex.


Citește și:

Aplicația care te ajută să achiți taxele direct de pe telefon. Este valabilă deocamdată într-un singur oraș din România

Close
Închide
  Close