MENIU CAUTĂ
13 Feb. 2018 23:04

Ahmad Khan Rahimi, autorul atacului cu bombă din New York, din 2016, condamnat la închisoare pe viaţă

Distribuie

Ahmad Khan Rahimi, autorul atacului cu bombă din New York, din 2016, a fost condamnat la închisoare pe viaţă, a decis, marţi, Departamentul de Justiţie al SUA, informeayă BBC.

30 de persoane au fost rănite în atacul cu bombă care a vizat zona rezidenţială newyorkeză Chelsea din Manhattan. Dispozitivul folosit de Ahmad Khan Rahimi a fost improvizat dintr-o oală sub presiune.

Ahmad Khan Rahimi le-a spus judecătorilor că „nu cultivă ură faţă de nimeni” şi nu a arătat niciun pic de regret faţă de faptele comise, au arătat procurorii federali. În plus, pe perioada încarcerării, acesta a încercat să radicalizeze alţi deţinuţi şi să îi facă să îşi arate sprijinul faţă de organizaţia teroristă Stat Islamic. Procurorii au mai spus că Rahimi a încercat să îi îndoctrineze pe ceilalţi deţinuţi cu propagandă teroristă, inclusiv cu discursuri ale foştilor lideri al-Qaeda Anwar al-Awlaki şi Osama bin Laden.

În timpul anchetei, autoritățile au descoperit că Rahimi ţinea un jurnal scris, în care l-a lăudat frecvent pe Osama bin Laden şi a criticat Statele Unite pentru războaiele din Irak, Afganistan şi Siria.

Ahmad Khan Rahami era în atenția autorităților americane încă din anul 2014, după ce tatăl lui l-a reclamat pentru terorism. Mohammad Rahami s-a prezentat în 2014 în faţa poliţiştilor locali din Elizabeth, New Jersey pentru a depune o plângere împotriva fiului său. Agenții federali nu au luat însă în considerare plângerea formulată de acesta, legate de actele de terorism ale fiului său, pentru că au considerat că declarația a fost făcută la supărare. După exploziile din New Jersey și New Work, tatăl lui Ahmad Khan Rahami a declarat în fața jurnaliștilor americani că a apelat în anul 2014 la ajutorul FBI.


Ororile pe care le-a suportat o româncă ce s-a prostituat cinci ani în Districtul Roșu din Amsterdam

Citește mai multe despre New York pe Libertatea.

Comentarii