MENIU CAUTĂ

Ahmad Khan Rahimi, autorul atacului cu bombă din New York, din 2016, condamnat la închisoare pe viaţă

Distribuie

Ahmad Khan Rahimi, autorul atacului cu bombă din New York, din 2016, a fost condamnat la închisoare pe viaţă, a decis, marţi, Departamentul de Justiţie al SUA, informeayă BBC.

30 de persoane au fost rănite în atacul cu bombă care a vizat zona rezidenţială newyorkeză Chelsea din Manhattan. Dispozitivul folosit de Ahmad Khan Rahimi a fost improvizat dintr-o oală sub presiune.

Ahmad Khan Rahimi le-a spus judecătorilor că „nu cultivă ură faţă de nimeni” şi nu a arătat niciun pic de regret faţă de faptele comise, au arătat procurorii federali. În plus, pe perioada încarcerării, acesta a încercat să radicalizeze alţi deţinuţi şi să îi facă să îşi arate sprijinul faţă de organizaţia teroristă Stat Islamic. Procurorii au mai spus că Rahimi a încercat să îi îndoctrineze pe ceilalţi deţinuţi cu propagandă teroristă, inclusiv cu discursuri ale foştilor lideri al-Qaeda Anwar al-Awlaki şi Osama bin Laden.

În timpul anchetei, autoritățile au descoperit că Rahimi ţinea un jurnal scris, în care l-a lăudat frecvent pe Osama bin Laden şi a criticat Statele Unite pentru războaiele din Irak, Afganistan şi Siria.

Ahmad Khan Rahami era în atenția autorităților americane încă din anul 2014, după ce tatăl lui l-a reclamat pentru terorism. Mohammad Rahami s-a prezentat în 2014 în faţa poliţiştilor locali din Elizabeth, New Jersey pentru a depune o plângere împotriva fiului său. Agenții federali nu au luat însă în considerare plângerea formulată de acesta, legate de actele de terorism ale fiului său, pentru că au considerat că declarația a fost făcută la supărare. După exploziile din New Jersey și New Work, tatăl lui Ahmad Khan Rahami a declarat în fața jurnaliștilor americani că a apelat în anul 2014 la ajutorul FBI.


Ororile pe care le-a suportat o româncă ce s-a prostituat cinci ani în Districtul Roșu din Amsterdam

Citește mai multe despre New York pe Libertatea.

Comentarii