De Adrian Ilie,

”Împreună cu colegii mei ne vom prezenta în fața Biroului Politic Executiv al ALDE unde vom susține ca Biroul să dea votul în favoarea investiturii domnului Orban de către viitorul guvern. Discuțiile de azi au fost clarificatoare pentru a cere acest lucru Avem o serie de condiționalități asupra cărora am negociat și am convenit asupra lor. Vom avea și un acord scris cu PNL”, a declarat Călin Popescu-Tăriceanu.

Acesta a precizat că Ludovic Orban poate miza în momentul de față pe voturile a 25 de parlamentari ALDE, după ce partidul a reușit refacerea grupului de la Camera Deputaților, prin readucerea în partid a lui Ion Cupă, exclus după ce a acceptat să fie nominalizat pentru un post de ministru de către Viorica Dăncilă. Tăriceanu susține că sunt șanse ca ALDE să adune suficienți membri în Parlament încât să reconstituie și grupul senatorial.

Tăriceanu a mai spus că susținerea ALDE este strict pentru un guvern monocolor. ”S-a acceptat de către PNL formula unui guvern monocolor. Nu cred că PNL poate discuta cu noi una și cu alte partide altceva. Intrarea altor partide ar bulversa o logică simplă și ar reflecta dorința unora de a obține unele funcții de conducere”, a mais spus președintele ALDE.

Citeşte şi:

UPDATE | Ludovic Orban, ultima rundă de negocieri cu partidele. Se conturează un Cabinet monocolor PNL. PSD pregăteşte audieri cu scandal

Meleșcanu, despre înscrierea în PSD: ”Niciodată nu trebuie să spui niciodată”

Interviu cu Raluca Turcan, unul dintre liderii PNL, despre ultimele negocieri pentru susținerea Guvernul Orban în Parlament: ”Se va găsi un acord, astfel încât Guvernul Dăncilă să devină istorie”

Dezvăluire cutremurătoare a lui Cristi Bud, despre moartea fiului său de doar 5 zile. Cauza decesului
GSP.RO

Dezvăluire cutremurătoare a lui Cristi Bud, despre moartea fiului său de doar 5 zile. Cauza decesului

Horoscop 24 februarie 2020. Săgetătorii au parte de o cheltuială neprevăzută
HOROSCOP

Horoscop 24 februarie 2020. Săgetătorii au parte de o cheltuială neprevăzută