Mergi direct la conținut »
USR și PLUS reclamă că peste o sută de delegați ai lor nu au fost primiți în secțiile de votare, sâmbătă seară
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > USR și PLUS reclamă că peste o sută de delegați ai lor nu au fost primiți în secțiile de votare, sâmbătă seară

USR și PLUS reclamă că peste o sută de delegați ai lor nu au fost primiți în secțiile de votare, sâmbătă seară

Alianța 2020 USR-PLUS susține, într-un comunicat transmis sâmbătă, că peste 100 de delgați ai alianței nu au fost primiți în secțiile de votare din București și din țară pentru a asista la operațiunile de pregătire a alegerilor europarlamentare.

Potrivit comunicatului, cele mai mari probleme au fost în sectorul 3 din București, unde în zeci de secții reprezentanții Alianței 2020 USR PLUS nu au putut participa la verificarea materialelor electorale sau la analizarea cererilor pentru urna mobilă.

”Este un prim semnal de alarmă în ceea ce privește corectitudinea votului de mâine. Vreau să fiu foarte clar: nu vom accepta tertipuri de niciun fel care să pună în pericol corecta desfășurare a alegerilor în toate secțiile de votare din țară. Cerem să fie respectate toate normele privitoare la dreptul la vot și la corectitudinea votului. Suntem gata să apelăm la orice mijloace legale pentru a proteja aceste valori.Îndemn reprezentanții noștri în secțiile de votare să nu se lase intimidați atunci când știu că au legea de partea lor”, a declarat președintele PLUS Dacian Cioloș.

”Respingerea delegațiilor USR PLUS se înscrie în seria de abuzuri din această campanie, în care vechile partide nu știu câștige alegerile decât prin strategii ieftine. Toți cei care mai cred că alegerile se câștigă prin hoție vor dispărea din viața politică. Democratic, prin votul românilor. Până la rezultatul alegerilor, noi ne vom asigura de corectitudinea procesului, avem oameni în 99% din secțiile de votare. Nu vor putea fura”, a declarat președintele USR Dan Barna.

Andreea Bălan face nuntă azi. Cum arată prima dintre cele trei rochii de mireasă pe care le va purta la eveniment
Recomandări

Andreea Bălan face nuntă azi. Cum arată prima dintre cele trei rochii de mireasă pe care le va purta la eveniment

Alianța 2020 USR-PLUS susține că probleme cu primirea delegațiilor au fost și în sectoarele 1, 2 și 4 din București, precum și în județele Mureș, Teleorman, Buzău.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea


Alegeri europarlamentare 2019 în România | Tot ce trebuie să știi despre cum se poate vota pe 26 mai

VIDEO | Cum se votează la alegerile europarlamentare şi la referendum

Referendum 2019 pentru justiție. Unde poți vota și care sunt procedurile pentru votul din 26 mai

Corespondențe pentru Libertatea din mai multe țări unde votează români: Spania, Franța, Estonia, Finlanda și Suedia! Cum explică românii de afară dorința lor de a vota

 
 
Close
Închide