Mergi direct la conținut »
Alegeri SUA 2016 | Eric Trump a încălcat legea la urne. Coaliția Democratică Împotriva lui Trump a depus plângere față de fiul magnatului
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Alegeri SUA 2016 | Eric Trump a încălcat legea la urne. Coaliția Democratică Împotriva lui Trump a depus plângere față de fiul magnatului

Alegeri SUA 2016 | Eric Trump a încălcat legea la urne. Coaliția Democratică Împotriva lui Trump a depus plângere față de fiul magnatului

Fiul lui Donald Trump, Eric, a încălcat legislația din statul New York, în cea mai importantă zi pentru tatăl său. Acesta a publicat pe o rețea de socializare o poză cu buletinul său de vot.

UPDATE. Coaliția Democratică Împotriva lui Trump a depus o plângere la Consiliul de Stat al alegerilor din New York, după ce fiul candidatului republican la presedintie, Eric Trump, a postat pe Twitter o imagine cu buletinul său de vot.


LIVE TEXT | Hillary Clinton și Donald Trump au votat. Îndemnul lui Barack Obama pentru populație

Imaginea a fost ștearsă câteva ore mai târziu, după ce fiul miliardarului republican a fost informat de autoritățile electorale că a încălcat legea. Mai multe state americane interzic alegătorilor să-şi fotografieze buletinul de vot sau chiar să-şi facă un selfie în interiorul unei secţii, relatează presa americană.

Eric Trump a încălcat legea în ziua alegerilor

”O persoană care îşi arată buletinul de vot completat unei alte persoane este vinovată de comiterea unei infracţiuni”, potrivit unei legi newyorkeze, care datează încă din 1890.

Mai mulţi alegători au contestat recent legea şi au cerut unui judecător federal să ridice interdicţia pentru alegerile prezidenţiale din 2016, pentru ca americanii să-şi facă selfie-uri legale cu buletinele de vot. Totuşi, judecătorul federal a decis împotriva ridicării interdicţiei.

Eric Trump nu este singurul care a avut probleme cu legea, după ce a făcut o poză în secția de votare. Cântărețul Justin Timberlake a făcut și el această greșeală, însă în alt stat.

El e bărbatul care a spulberat ursul în Harghita. Primele declarații
Recomandări

El e bărbatul care a spulberat ursul în Harghita. Primele declarații

SUMAR:

Foto: EPA/Arhivă

Close
Închide
  Close