Mergi direct la conținut »
Alegerile din Istanbul au fost anulate! Se va organiza un nou scrutin, după o contestație a partidului lui Erdogan
Ştiri Libertatea > Ştiri > Alegerile din Istanbul au fost anulate! Se va organiza un nou scrutin, după o contestație a partidului lui Erdogan

Alegerile din Istanbul au fost anulate! Se va organiza un nou scrutin, după o contestație a partidului lui Erdogan

Alegerile locale din Istanbul vor fi reluate după ce Consiliul suprem electoral (YSK) din Turcia a invalidat luni rezultatele la solicitarea partidului lui Recep Tayyip Erdogan.

„Alegerile de la Istanbul vor fi reluate”, şi-a exprimat satisfacţia pe Twitter reprezentantul Partidului justiţiei şi dezvoltării (AKP) pe lângă YSK, Recep Ozel.

Decizia a fost luată după ce pe 16 aprilie, formaţiunea preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, AKP, care a pierdut alegerile în capitală pentru prima dată după 20 de ani, a înaintat o „contestaţie extraordinară” invocând „nereguli” în votul de pe 31 martie.

În ciuda contestației AKP și a faptului că nu a fost dată o soluție, consiliul electoral provincial i-a înmânat lui Ekrem Imamoglu, candidatul principalului partid de opoziţie, Partidul republican al poporului (CHP), certificatul oficial care atesta alegerea sa ca primar.

La alegerile locale din 31 martie, AKP a pierdut două scrutine cruciale din punct de vedere politic şi psihologic, la Ankara şi Istanbul, scrie Agerpres.


Citește și: DOSARUL REVOLUȚIEI | Reacția lui Nicolae Ceaușescu, după ce a aflat că Ion Iliescu a preluat puterea: „Tu nu m-ai lăsat să-l termin! Acum o să ne termine el pe noi”


 

Close
Închide
  Close