De Petre Dobrescu,

În 13 zone din Roma în care este măsurat nivelul poluării s-au înregistrat depășiri-record săptămâna aceasta, cu mult peste limita legală, potrivit Il Messagerro. În Milano și la Torino situația este asemănătoare.

Autoritățile din capitala Italiei – care, susțin activiștii de mediu, au reacționat cu întârziere – au decis să interzică mașinile diesel în trafic, la orele de vârf, câteva zile, în speranța că asta va scădea nivelul noxelor.

Protest cu măști de gaze

Conform mediafax.ro, Bosnia și Herțegovina se confruntă cu aceeași problemă, iar acolo, oamenii au ieșit în stradă cu măști de gaze pe față, pentru a protesta față de indiferența autorităților și a cere acțiuni concrete din partea guvernului.

În weekend va fi restricționat numărul mașinilor care vor putea circula pe străzile din Sarajevo, în încercarea de a reduce nivelul poluării, exact ca la Roma.

Sârbii, sfătuiți să stea în case

Și Serbia e acoperită de smog. Sârbii au fost avertizați de autorități să nu iasă din case decât dacă e musai și să evite activitățile fizice în aer liber, mai ales dacă suferă de astm. Premierul a dat vina pe modalitățile de încălzire a locuințelor și pe mașinile diesel pentru nivelul ridicat de poluare.

Citeşte şi:

Guvernul Orban își angajează răspunderea pentru alegerea primarilor în două tururi: „Trebuie să ne asumăm acest risc”

„Medicii nu ne mai primesc, de teama consecințelor”, spun reprezentanții KRKA. „Mai multe companii Big Pharma sunt foarte îngrijorate”

Cum îi ataca Moise Guran, în urmă cu 5 ani, pe jurnaliștii care intrau în politică: ”Nu destest nimic mai mult”

Managerul Spitalului Universitar anunță anchetă după ce au apărut imagini cu pacienți decedați lăsați pe scările de serviciu. Care poate fi cea mai dură sancțiune

AUDIO Conversația dintre pilotul elicopterului lui Kobe Bryant și turnul de control: „Zburați prea jos!”
GSP.RO

AUDIO Conversația dintre pilotul elicopterului lui Kobe Bryant și turnul de control: „Zburați prea jos!”

Horoscop 28 ianuarie 2020. Capricornii au destule probleme urgente de rezolvat
HOROSCOP

Horoscop 28 ianuarie 2020. Capricornii au destule probleme urgente de rezolvat