MENIU CAUTĂ
21 Iun. 2012 16:38

Alexia are nevoie de 700 de lei pe lună pentru medicamente: «Mami, ce e aia leucemie?»

Distribuie

← Înainte de a fi lovită de năprasnica boală, Alexiei îi plăcea să-şi picteze faţa
În noiembrie 2011, Alexia a fost cu mama sa, Lenuţa, la spital, pentru un set de analize. În sufletul mamei încolţise sămânţa fricii. ”Alexia nu mai mânca şi făcea foarte des roşu în gât. Am observat că obosea din ce în ce mai repede”, ne-a povestit mama. Analizele aveau să arate că micuţa are leucemie limfoblastică acută, tip 1. Acesta a fost începutul coşmarului pentru cele două, mamă şi fiică. Tatăl nu avea să le stea alături în această luptă cumplită cu cancerul, fiindcă părinţii Alexiei au divorţat când micuţa avea un an. Mamei şi fetiţei le-a fost greu şi până atunci, însă acum s-au trezit singure şi fără sprijin în faţa uneia dintre cele mai cumplite boli.
Fetiţa a fost internată la Spitalul Fundeni, Secţia de Onco- Pediatrie şi a început un tratament agresiv, pe care îl suportă tare greu. Din copila zglobie, cu ochii mari şi frumoşi n-a mai rămas decât un potop de lacrimi sfâşietoare când îşi ia mama în braţe şi plânge de durere. ”Mami, ce e aia leucemie? Nu-i aşa că o să mă fac bine? O să mai merg la grădiniţă? Dar pe bicicletă când voi merge?”, sunt cuvinte care îi sfâşie sufletul Lenuţei.
Mama, bibliotecară de meserie, se luptă nu doar cu boala unicului ei copil, ci şi cu sărăcia. Medicamentele de care are nevoie Alexia depăşesc 700 de lei pe lună! Aproape tot venitul femeii.

Cum ne poţi contacta

Dacă vrei să ajuţi, sună la telefonul 021.203.08.49 sau contacteazăne la adresa de e-mail: [email protected]
Dacă vrei să semnalezi cazuri, scrie la adresa de e-mail: [email protected]
Contul Fundaţiei Ringier: RO48 ABNA 4100 2641 0029 8537, deschis la RBS BANK S.A.

Comentarii