Mergi direct la conținut »
Alianța 2020 USR-PLUS anunţă că o susţine în PE pe Laura Codruţa Kovesi, pentru funcţia de procuror-şef european
Ştiri Libertatea > Ştiri

Alianța 2020 USR-PLUS anunţă că o susţine în PE pe Laura Codruţa Kovesi, pentru funcţia de procuror-şef european

Alianţa 2020 USR-PLUS a transmis, miercuri, că o candidatura Laurei Codruța Kovesi pentru funcția de procuror-șef european este blocată in Consiliu, iar susținerea Parlamentului pentru această candidatură, cu toată forța noului mandat, este esențială.

În comunicat se menţionează că, după negocierile în care Consiliul European a agreat numele persoanelor care vor prelua conducerea instituțiilor europene pentru următorii ani, Alianța 2020 USR PLUS consideră că Estul continentului nu este bine reprezentat.

„La vârful Comisiei, Parlamentului European și Consiliului nu există încă acest echilibru geografic pe care noi l-am cerut și pentru care insistăm. Ținând cont că în acest moment candidatura Laurei Codruța Kovesi pentru funcția de Procuror șef european este blocată in Consiliu, considerăm că susținerea Parlamentului pentru această candidatură, cu toată forța noului mandat, este esențială”, afirmă cei de la USR-PLUS.

Alianța 2020 USR PLUS anunţă că va pune pe agenda tuturor discuțiilor și negocierilor care urmează această candidatură ca o necesitate atât pentru o reprezentare a României și a Europei de Est la vârful instituțiilor europene cât și ca o datorie de onoare a eurodeputaților noștri.

Citeşte şi:

În 2018, poliția de frontieră a SUA a prins de două ori mai mulți români decât cubanezi intrați ilegal. O româncă însărcinată a căzut când sărea gardul de la graniță și a murit!

Close
Închide
  Close