Mergi direct la conținut »
Alianţa 2020 USR-PLUS cere Guvernului de urgenţă să extindă programul de vot la europarlamentare până la ora 23.00, în secţiile de votare unde sunt cozi
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Alianţa 2020 USR-PLUS cere Guvernului de urgenţă să extindă programul de vot la europarlamentare până la ora 23.00, în secţiile de votare unde sunt cozi

Alianţa 2020 USR-PLUS cere Guvernului de urgenţă să extindă programul de vot la europarlamentare până la ora 23.00, în secţiile de votare unde sunt cozi

Dacian Cioloş, cel care deschide lista Alianţei 2020 USR-PLUS la europarlamentare, a anunţat, duminică, o solicitare de urgenţă pentru Executivul condus de Viorica Dăncilă, şi anume prelungirea programului de vot de la ora 21.00 la ora 23.00 şi suplimentarea buletinelor de vot în toate secţiile unde sunt probleme.

De Valentina Postelnicu,

„Cerem Guvernului să dea OUG imediat pentru prelungirea programului de vot și suplimentarea buletinelor de vot în secțiile unde românii stau la cozi să voteze. Observăm că cetăţenii români sunt mobilizaţi la vot, în mod pozitiv, surprinzăror, şi este important să le asigurăm condiţiile pentru ca ei să voteze”, a transmis Cioloş.

Liderul PLUS a arătat că, date fiind situaţiile de la mai multe secţii de vot, unde sunt cozi imense, Alianţa cere să se reunească de urgenţă Executivul, pentru a lua toate măsurile pentru extinderea programului de vot de la ora 21.00 la ora 23.00.

„În mod clar, acest lucru este necesar, la mai multe secţii de vot, sunt cozi masive. Alianţa USR-PLUS mai cere şi suplimentarea numărului buletinelor de vot, sunt situaţii unde nu există buletine de vot, şi există riscul suspendării procesului de votare”, a mai spus Cioloş.

USR-PLUS mai spune că este nevoie de definirea de către Biroul Electoral Central a noțiunii de “sală unde se votează”, utilizată în cadrul Legii nr. 33/2007, astfel încât să includă întreaga incintă în care se află secția de votare. Astfel, la ora la care votarea va fi declarată închisă, toți cetățenii aflați în incinta secției de votare vor putea vota în continuare.

„Cerem Biroului Electoral Central să găsească o soluție de urgență pentru suplimentarea buletinelor de vot în toate secțiile unde acestea sunt pe cale de a se epuiza”, spune acesta.

Andreea Bălan face nuntă azi. Cum arată prima dintre cele trei rochii de mireasă pe care le va purta la eveniment
Recomandări

Andreea Bălan face nuntă azi. Cum arată prima dintre cele trei rochii de mireasă pe care le va purta la eveniment

Potrivit liderului PLUS, „este dreptul autorităilor publice de a respecta dreptul românilor de a vota.

„Oameni buni, mergeţi la vot, e dreptul vostru”, a mai spus Cioloş.

Mii de români care doresc să își exprime dreptul la vot în cadrul alegerilor europarlamentare 2019 au mers încă de la deschidere la secțiile de votare din principalele orașe din Europa, pentru a fi siguri că apucă să voteze. La multe secții de votare, oamenii stau la cozi, în unele orașe acestea întinzându-se pe zeci de metri.


Citeşte şi:

Alegeri europarlamentare 2019 în România | Tot ce trebuie să știi despre cum se poate vota pe 26 mai

 
 
Close
Închide