Mergi direct la conținut »
Alpiniștii obligați să-și ia fecalele acasă când urcă pe cel mai înalt munte din SUA
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Alpiniștii obligați să-și ia fecalele acasă când urcă pe cel mai înalt munte din SUA

Alpiniștii obligați să-și ia fecalele acasă când urcă pe cel mai înalt munte din SUA

Alpiniștii care urcă pe cel mai înalt munte din SUA, Denali din Alaska, sunt obligați de autorități să-și colecteze fecalele și să le transporte înapoi în civilizație. Decizia a fost luată după ce s-a stabilit că din cauza temperaturilor excrementele nu se dezintegrează și reprezintă o sursă de poluare a apelor, scrie The Guardian.

Administratorii National Park Service (NPS), care încearca să protejeze pantele spectaculoase ale muntelui Denali – cunoscut și ca Muntele McKinley – din Alaska, sunt îngrijorați că fecalele umane se infiltrează în mediul înconjurător și îl denaturează.

Michael Loso, un geolog, a calculat că cei 36.000 de alpiniști care au încercat să urce pe vârf între 1951 și 2012 au lăsat în urma lor până la 215.000 de kilograme de deșeuri umane solide pe ghețarul Kahiltna.

Astfel că în 2007, reprezentanții NPS le-au cerut alpiniștilor să-și colecteze fecalele de pe suprafața ghețarului și să le pună în pungi biodegradabilei să le depoziteze în crevase adânci din ghețar. Dar ultimele studii arată că nici în această situație, deșeurile umane nu ajung la fundul ghețarului și nu sunt niciodată dezintegrate complet și există posibilitatea ca deșeurile să reapară în aval ca pete pe suprafața glaciară, în peisajul pustiu, altfel frumos.

Oficialii propun acum noi regulamente care să le ceară alpiniștilor să își transporte fecalele înapoi în civilizație și să nu le mai lase pe munte.


Citește și: REPORTAJ/Spectaculoasa viață a unui fost boxer și rugbyst din România, care a gătit pentru regina Elisabeta a Angliei


 

Close
Închide
  Close