MENIU CAUTĂ
13 Feb. 2018 16:30

Ministrul Sănătății a anunțat că numărul victimelor răpuse de virusul gripal a ajuns la 27

Distribuie

Numărul total al deceselor cauzate de virusul gripal a ajuns la 27. Ultima cifră a fost confirmată, marți, de ministrul Sănătății, Sorina Pintea. 

UPDATE ora 16:30. Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat într-o conferință de presă că numărul persoanelor care au murit din cauza virusului gripal a ajuns la 27.

„Am început în urmă cu două săptămâni avertismentele vizavi de această situaţie. Am fost şi eu informată în acest moment că avem al 27-lea deces. Am cerut nişte rapoarte pe care le am pe masă în acest moment vizavi de situaţia stocurilor pe regiuni. Le voi comunica în această după-amiază. Încă nu putem vorbi despre o epidemie, dar cred că populaţia nu este interesată de termeni (…) ci de situaţia punctuală din acest moment”, a declarat ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

Anterior, Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) a anunțat că 26 de persoane au murit din cauza virusului gripal.

Un bărbat, în vârstă de 72 de ani, din județul Ilfov a murit, pe 2 februarie, fiind confirmat cu virusul gripal de tip B. Pe 7 februarie 2018, o femeie în vârstă de 72 de ani, din judeţul Iaşi, a murit, confirmată fiind cu virus gripal tip B.

Pe 10 februarie 2018 a fost confirmat decesul unui bărbat în vârstă de 77 de ani, din judeţul Bihor, din cauza virusului gripal de tip A, subtip (H1) pdm09, iar pe 12 februarie 2018, o femeie în vârstă de 63 de ani, din judeţul Mureş, a murit tot din cauza virusului gripal tip B.

Toți cei patru oameni aveau condiţii medicale preexistente şi nu fuseseră vaccinaţi contra gripei, susțin reprezentanții INSP.

Ministerul Sănătății a transmis o serie de măsuri care trebuie luate atât la nivelul spitalelor, școlilor sau al farmaciilor, dar și de fiecare persoană în parte pentru a prevenit îmbolnăvirile cu gripă, în condițiile în care, luni, alte patru persoane au murit din cauza virusului gripal.

Astfel, managerii de spitale sunt obligați să se asigure că sunt respectate cu stricteţe măsurile igienico-sanitare în unităţile sanitare şi că personalul medical are la dispoziţie şi poartă echipamentul de protecţie, notează Mediafax.ro.

De asemenea, Ministerul Sănătăţii a cerut Direcţiilor de Sănătate Publică să prezinte, în cel mai scurt timp, o situaţie a stocurilor de medicamente antivirale specifice pentru gripă existente în spitale şi, la nevoie, să solicite suplimentarea stocurilor, pentru a exista medicamentele necesare pacienților internați.

Mai mult, farmaciile trebuie să se asigure că au medicamente şi produse necesare prevenirii şi tratării gripei. Totodată, este necesar ca în grădiniţe şi scoli, în fiecare dimineaţă, cadrele medicale să realizeze un triaj, astfel încât să poată fi evitată răspândirea virusului gripal.


Citește și Primarul Chișinăului, Silvia Radu, vine la București să învețe câte ceva din tainele adminstrației locale. 'Profesor' îi va fi Gabriela Firea


 

Loading...
Comentarii