MENIU CAUTĂ

‘Am luat-o cand a ramas gravida’

Distribuie

Il cunoaste o tara intreaga, iar numele lui e pe buzele tuturor. Presa il ‘vaneaza’ neincetat, iar procurorii il vor dupa gratii. De cateva luni, este personajul principal al unei vieti de imprumut in care a ‘aterizat’ dupa ce sotia lui, avocata Elodia Ghinescu, a disparut in chip misterios. Obosit si atacat din toate partile, acuzat ca si-a ucis si transat consoarta, politistul Cristian Cioaca a acceptat totusi sa povesteasca reporterilor ziarului Libertatea, chiar intr-un birou al sectiei de politie in care lucreaza, despre cum a inceput si cum s-a terminat povestea de dragoste dintre el si Elodia.


„Ne-am cunoscut in sectia de politie”


La ora la care stabilisem intalnirea, Cristian Cioaca ne astepta in fata Sectiei 2 Politie. Ca o gazda primitoare, inspectorul principal, indiscutabil o vedeta locala, face rapid toate pregatirile pentru ca discutia cu ziaristii de la Libertatea sa aiba loc asa cum promisese.

Cere aprobarea sefilor sectiei, ii roaga pe colegi sa nu intre in camera de la parter unde ne-a poftit, ne invita sa ne ocupam locurile, dupa care se asaza si el in dreptul unei mese pe care, de obicei, se scriu procese-verbale sau acte legate de ordinea publica din cartierul in care este plasata sectia.

Isi aprinde o tigara, una din multele pe care avea sa le fumeze pe durata interviului, trage aer in piept si incepe derularea filmului. ‘Ne-am cunoscut la mine, la Sectia 2 de Politie, aici, in Brasov, prin intermediul unor clienti de-ai ei. Ce putea sa-mi placa la o femeie frumoasa? Totul. A fost o atractie puternica. Si a mai fost si saptamana oarba, cum se spune. Se intampla in vara lui 2002. Dupa doi ani, Elodia a ramas insarcinata. In doar o luna am pregatit totul, iar pe 18 iulie eram casatoriti. Am luat-o cand a ramas gravida. Ce era sa fac? Asa era normal’.


Cum s-a ales praful…


Brusc, Cristi Cioaca se aprinde incercand sa ne explice ca el a facut tot posibilul ca relatia dintre el si sotia sa sa dureze. ‘Reteta’ lui s-a bazat pe un singur ingredient: discretie. Cu toate eforturile pe care spune ca le-a facut, pana la urma de casnicia lui s-a ales praful. ‘Eu sunt politist, ea era avocata. Spun era, pentru ca, acolo unde e, Elodia sigur nu mai profeseaza. Intre noi era o intelegere, un pact nescris. In casa nu vorbeam niciodata despre munca noastra. De aceea, nu ii stiu prietenii sau cunoscutii, nu stiu daca avea legaturi cu lumea interlopa din Brasov, asa cum se spune acum, dupa ce ea a disparut.

Nici macar nu stiu ce facea, la ce dosare lucra. In schimb, ea imi cunostea toti prietenii pentru ca eu am dus-o pe ea in cercurile mele de prieteni’,  se destainuie politistul.


„O astept sa ma scoata din necaz”


Cioaca face o scurta pauza, trage cu nesat dintr-o tigara si isi reia firul povestirii printre valatuci de fum albastrui. De aceasta data, pe un ton mult mai grav. ‘In cei trei ani de casnicie, pentru mine totul a mers bine, dar au inceput sa apara problemele odata cu plecarea ei la Dubai (in august anul acesta, cu putin timp inainte ca Elodia sa dispara – n.r.), de unde a venit cu doi pumni de bijuterii. Inele cu diamante si bratari cu smaralde. De unde a avut bani, numai ea stie’, isi aminteste politistul. ‘Viata de cuplu ni se schimbase mult in ultima perioada pentru ca Elodia statea din ce in ce mai putin acasa.


Pleca dimineata si venea noaptea tarziu.  Nici de copil nu se mai ocupa. Cu toate astea, nici macar nu banuiam ca ar putea avea pe altcineva. Elodia se folosea de prietenele ei ca sa se acopere, sa-si faca „iesirile”. Abia acum, dupa ce s-a intamplat, am inceput sa fac legaturi. Poate, cine stie, era bagata in vreun caz cu interlopi. Orice ar fi fost, putea sa-mi zica, o rupeam de atunci si nu se ajungea pana aici’, spune cu parere de rau ofiterul, care nu si-a pierdut nici o clipa speranta ca Elodia se va intoarce, totusi.


‘Am asteptat-o tot timpul asta. Si o astept si acum, dar nu ca pe un membru al familiei. O astept pe Elodia sa ma scape de necazul care mi-a scos peri albi. Daca va veni, ma va ajuta enorm. Atat, ca familia nu mai exista’, a spus oftand ofiterul despre femeia langa care a trait cinci ani.

Comentarii