De Mihaela Barbu,

Daca v-ati decis sa cumparati o locuinta, insa nu ati reusit sa puneti suficienti bani deoparte, trebuie sa stiti ca va asteapta o adevarata aventura. Achizitia imobilului cu ajutorul unui credit imobiliar sau unul de nevoi personale necesita, inainte de toate, o testare foarte atenta a tuturor ofertelor existente.


Am cautat variante de credit pentru achizitia unui apartament cu un pret de 67.000 euro. Pentru ca avansul trebuie sa fie obligatoriu de 25%, cautam cea mai potrivita oferta pentru creditul de 50.000 euro. Vom incerca varianta creditului imobiliar si a celui de nevoi personale. Venitul minim pentru o astfel de suma este de 1.000 de euro, dar daca este vorba despre o familie, se cumuleaza salariile sotilor.

ING Bank

In cinci minute suntem in fata ofiterului de credite si asteptam variantele de credit pentru 50.000 euro. Salariul net minim acceptat este de 1.000 euro, iar perioada maxima de acordare este de 30 ani. Rata va fi de 325 euro, cu o dobanda de 6,75%. In primul an se va plati rata fixa, ulterior dobanda devine variabila. Pentru creditul de nevoi personale trebuie ipotecata o locuinta, nu trebuie avans.

Raiffeisen Bank


Creditul imobiliar se acorda pe maximum 25 ani. Astfel ratele vor fi mai mari, iar dobanda se va “simti” mai putin. Salariul minim necesar e de 1.030 euro, iar banca cere asigurarea obligatorie a locuintei. Dobanda e de 6,9%, iar rata lunara e de 350 euro. La un calcul, se observa ca, la acest tip de credit, suma pe care o vei scoate din buzunar in final ajunge la 112.500 euro. Flexicredit Plus se acorda pe 20 de ani. La suma de care avem nevoie rata ajunge la 415 euro, cu o dobanda de 8,5%.

Banca Romaneasca

Creditul imobiliar de 50.000 euro se acorda pe 30 ani si necesita un venit net de 985 euro. Rata lunara este de 347 euro, iar dobanda anuala efectiva este de 7,66%, fixa in primul an, variabila ulterior. Comisionul de urmarire e de 50 euro lunar, iar la final, suma de achitat va fi in jur de 130.000 euro. Pentru un credit de nevoi personale, pe o perioada de maximum 25 ani, venitul net minim acceptat e de 1.588 euro. In aceasta situatie, rata lunara va fi de 480 euro, cu o dobanda anuala efectiva de 11,19%.


Documente necesare


-cerere de credit
-copie dupa cartea de identitate
-cea mai recenta factura de utilitati 
-adeverinta de salariat
-copie dupa paginile cartii de munca
-copie dupa certificatul de casatorie


Subventii pentru tinerii ce-si construiesc case


Tinerii cu varste pana in 35 de ani care vor sa isi construiasca o casa prin Agentia Nationala de Locuinte sau prin societati private de constructii pot primi din partea statului un ajutor de pana la 10.000 euro. Statul va subventiona 20% din valoarea locuintei, insa banii vor fi returnati abia cand toate lucrarile sunt finalizate.  Ca sa primeasca ajutorul, solicitantii trebuie sa demonstreze ca terenul pe care va fi ridicata locuinta le apartine.

Beneficiarii trebuie sa nu mai fi construit o locuinta cu credit ipotecar, iar constructia sa se realizeze cu firme specializate.


Alte oferte imobiliare ale bancilor


Alpha Bank

Tip credit: imobiliar in euro
Dobanda: 5,9%, fixa in primul an
Rata lunara: 239,43 euro
Durata de rambursare: 30 ani
Venit necesar: 685 euro

Banca Romaneasca

Tip credit: imobiliar in euro
Dobanda: 5,9%
Rata lunara: 277 euro
Durata rambursare: 30 ani
Venit necesar: 792 euro

BRD


Tip credit: nevoi personale garantat
cu ipoteca in euro
Dobanda: 8,65%
Rata lunara: 326 euro
Durata rambursare: 25 ani
Venit necesar: 932 euro

Volksbank


Tip credit: imobiliar in euro cu perioada de gratie de doi ani
Dobanda: 5,95%
Rata lunara: 292,19 euro
Durata de rambursare: 30 ani
Venit necesar: 835 euro

Țiriac și Halep, dialoguri incredibile: „Să-ți fie rușine când te uiți în oglindă! Du-te acasă!”
GSP.RO

Țiriac și Halep, dialoguri incredibile: „Să-ți fie rușine când te uiți în oglindă! Du-te acasă!”

Horoscop 18 noiembrie 2019. Ce zodie are parte de o strângere de inimă
HOROSCOP

Horoscop 18 noiembrie 2019. Ce zodie are parte de o strângere de inimă