Mergi direct la conținut »
Amazon cumpără PillPack, un distribuitor online de medicamente, cu un miliard de dolari
Tehnologie Libertatea > Ştiri > Tehnologie > Amazon cumpără PillPack, un distribuitor online de medicamente, cu un miliard de dolari

Amazon cumpără PillPack, un distribuitor online de medicamente, cu un miliard de dolari

Gigantul american Amazon, cel mai mare retailer online din lume și a doua companie ca valoare de pe planetă, a anunțat achiziția PillPack, un magazin online de medicamente, semnalizând un nou pas luat de Amazon pentru a intra în sectorul farmaceutic, scrie Reuters.

De Daniel Ionașcu,

Potrivit Bloomberg, valoarea tranzacției este de un miliard de dolari.

Amazon produce deja o linie de medicamente ieftine, dar achiziția semnalează faptul că gigantul condus de Jeff Bezos vrea să revoluționeze și acest sector, caracterizat prin prețuri mari.

În urma anunțului, acțiunile Amazon au crescut cu 2%, ceea ce a făcut ca, mai departe, capitalizarea Amazon să urce cu 5,2 miliarde de dolari.

Pe de altă parte, anunțul a dus la scăderea accelerată a acțiunilor pentru farmaciile din SUA și distribuitorii de medicamente.

Prăpăd printre rivali

Acţiunile CVS Health au scăzut cu aproape 8%, iar Walgreen Boots Alliance cu 10%. Titlurile furnizorilor engros de medicamente McKesson, Cardinal Health şi AmerisourceBergen au scăzut puternic la rândul lor.

Amazon a înființat în acest an o companie mixtă alături de Berkshire Hathaway, conglomeratul de investiții al miliardarului Warren Buffett, şi colosul financiar JPMorgan Chase, cea mai mare bancă din SUA. Cele trei au format compania mixtă din cauza costurilor în continuă creștere cu asigurările și serviciile de sănătate ale angajaților.

Amazon a depășit Google și a ajuns a doua companie a lumii în funcție de capitalizare, fiind depășită doar de Apple. În acest moment, Amazon are o capitalizare de 840 de miliarde de dolari, iar Apple de 913 miliarde. Analiștii estimează că în toamnă ambele vor depăși un trilion de dolari, adică o mie de miliarde.

Close
Închide
  Close