MENIU CAUTĂ
28 Feb. 2018 19:49 , de Daniel Ionașcu

Apple va deschide clinici private de sănătate, unde va testa noi dispozitive pe angajații săi. Amazon produce deja medicamente

Distribuie

Apple își deschide clinici private de sănătate sub brandul AC Wellness, unde angajații săi vor beneficia de cele mai noi tehnologii în domeniu, scrie VentureBeat. În același timp, compania va testa în noi dispozitive și servicii.

Clinicile respective au fost descoperite de către CNBC, care scrie că în acest moment respectivele unități angajează doctori, asistente, antrenori și designeri.

Este vorba de două clinici, una în noul Apple Park, iar cealalaltă în Santa Clara, ambele fiind în California.

Domeniul sanitar, o țintă grasă

Apple vrea să intre mai adânc în domeniul sanitar, după ce a lansat în urmă cu câțiva ani Apple Watch, un ceas inteligent care poate monitoriza bătăile inimii.

De altfel, acesta a salvat de la moarte mai mulți utilizatori până acum. Apple are pentru dezvoltatori HealthKit, care permite programatorilor să creeze aplicații centrate pe sănătate. Anul trecut, Universitatea Penn a lansat o aplicație centrată pe sarcoidoză pe baza acestuia, iar Universitatea din Carolina de Nord de la Chapel Hill a folosit o altă aplicație pentru a studia depresia post-partum.

A primit deja autorizație pentru dispozitive medicale

În luna noiembrie, Apple a primit undă verde de la FDA, autoritatea de medicamente din SUA, privind vânzarea de dispozitive medicale, conform Reuters. Dispozitivul se numește KardiaBand, este produs de către firma AliveCor și este integrat în Apple Watch. Acesta face electrocardiograme și folosește inteligența artificială pentru a evalua rezultatele în corelație cu activitatea fizică.

Amazon produce medicamente

Domeniul sănătății este vizat și de un alt gigant american, respectiv Amazon. Aceasta a lansat o linie proprie de medicamente generaliste, numite Basic Care, potrivit CNN. Anterior, Amazon a anunțat împreună cu gigantul bancar JPMOrgan Chase și Berkshire Hathaway – conglomeratul de investiții al miliardarului Warren Buffett, că vor forma o firmă mixtă care va furniza servicii sanitare celor 840.000 de angajați pe care îi au împreună.

Amazon ar dori și să livreze medicamente către spitale și clinici.

Google îți calculează riscul de atac de cord

În fine, nici Google nu este deloc departe de domeniu. Cercetătorii de la Verily, o companie-soră a Google, au descoperit o metodă nouă de a calcula care este riscul ca un om să aibă boli de inimă cu ajutorul inteligenței artificiale.

Sistemul analizează scanări ale ochilor pacienților, iar software-ul este capabil să deducă o serie de date, inclusiv vârsta, tensiunea arterială și dacă fumează sau nu. Aceste informații sunt folosite ulterior pentru a prezice riscul unui atac de cord.

Citește mai multe despre amazon, Apple și medicamente pe Libertatea.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop 24 februarie 2019
Comentarii