Mergi direct la conținut »
„Amintindu-ne de prăbuşirea comunismului”, editorial de ambasadorul SUA în Bucureşti
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

„Amintindu-ne de prăbuşirea comunismului”, editorial de ambasadorul SUA în Bucureşti

Adrian Zuckerman, ambasadorul Statelor Unite la București, a susținut în editorialul său „Amintindu-ne de prăbușirea comunismului” că America îi comemorează pe românii care s-au sacrificat la Revoluție „când România a ales calea libertății, eliberându-se de tiranie”.

De Răzvan Mihalașcu,

Diplomatul american care a participat la comemorarea eroilor Revoluției din decembrie 1989 a amintit că „jertfa şi viziunea poporului român au dus la o transformare remarcabilă” a țării, motiv pentru care, la 30 de ani de la prăbușirea comunismului, „este oportun să sărbătorim progresul României”.

„Amintindu-ne de prăbuşirea comunismului” – editorial de ambasadorul SUA în Bucureşti, Adrian Zuckerman

La împlinirea a 30 de ani de la prăbuşirea comunismului, America îi comemorează pe românii care s-au sacrificat atunci când România a ales calea libertăţii, eliberându-se de tiranie. Aşa cum a menţionat preşedintele Trump în mesajul său transmis în onoarea Zilei Naţionale a Victimelor Comunismului „ni-i amintim pe cei peste 100 de milioane de oameni care au murit din cauza opresiunii comuniste şi ne reafirmăm angajamentul de a asigura pentru toţi un viitor în pace şi prosperitate, bazat pe principiile fundamentale ale democraţiei -libertatea, dreptatea şi un profund respect pentru valoarea fiecărei vieţi umane”.

Pe 9 noiembrie 1989, bărbaţi şi femei hotărâţi au pus în acţiune celebrele cuvinte ale preşedintelui Ronald Reagan, dărâmând Zidul Berlinului – simbol al totalitarismului abominabil – trimiţând astfel un mesaj că democraţia şi statul de drept vor triumfa întotdeauna în faţa opresiunii şi tiraniei. Acest spirit a pătruns în România, protestele răspândindu-se în toată ţara şi aducând libertatea la care milioane de oameni aici şi în străinătate au visat pe parcursul a multe decenii de întuneric. Jertfa şi viziunea poporului român au dus la o transformare remarcabilă a ţării.

Medicii italieni anunță o ”nouă urgență sanitară”: 30% dintre pacienții COVID ar putea avea probleme respiratorii cronice
Recomandări

Medicii italieni anunță o ”nouă urgență sanitară”: 30% dintre pacienții COVID ar putea avea probleme respiratorii cronice

 

Tranziţia a fost dificilă, având în vedere daunele cauzate societăţii de un regim comunist pervers, rău şi crud. Până în 1989, românii suferiseră îndelung sub o asuprire inimaginabilă şi o lipsire materială impusă de acest regim.

Cei care nu au experimentat acest nivel de austeritate şi greutăţi nu pot aprecia pe deplin ceea ce înseamnă viaţa sub comunism – cu toate acestea, familia mea şi cu mine, putem. România nu şi-a început tranziţia spre democraţie în condiţii de concurenţă echitabilă – a fost reţinută de ravagiile şi decadenţa comunismului.

Pe măsură ce reflectăm asupra trecutului, este oportun să sărbătorim progresul României. După două războaie mondiale devastatoare, un regim comunist împovărător şi o tranziţie dificilă, România s-a alăturat NATO şi Uniunii Europene şi a creat un parteneriat strategic cu Statele Unite. Aceste realizări reflectă viziunea modernă a României: pro-europeană, transatlantică şi dedicată idealurilor şi valorilor civilizaţiei occidentale.

Împărtășiți, din nou, cu aceeași linguriță, enoriașilor lui ÎPS Teodosie nu le e frică de COVID: „Nu ne îmbolnăvim de la asta, ne îmbolnăvim de la răutate”
Recomandări

Împărtășiți, din nou, cu aceeași linguriță, enoriașilor lui ÎPS Teodosie nu le e frică de COVID: „Nu ne îmbolnăvim de la asta, ne îmbolnăvim de la răutate”

 

Dezvoltarea României în ultimii 30 de ani a fost remarcabilă şi serveşte drept mărturie pentru deciziile şi sacrificiile curajoase ale poporului român.

Cu toate acestea, libertatea nu este gratuită, iar democraţia necesită cultivare şi atenţie sporită. Ne-am angajat să colaborăm cu România pentru a construi un viitor mai puternic şi a o ajuta să-şi atingă potenţialul maxim.

Eradicarea flagelului corupţiei, care erodează instituţiile, subminează societatea şi compromite viitorul României, este cheia pentru o zi de mâine mai bună.

Dezvoltarea pieţelor libere, concomitant cu promovarea investiţiilor în domeniul sănătăţii, educaţiei şi infrastructurii, le garantează tuturor românilor că se vor bucura de binecuvântarea prosperităţii dăruită de libertate şi democraţie.

În ultimii 30 de ani, Statele Unite şi România, împreună, au pus bazele succesului relaţiei transatlantice. Sunt mândru să spun că poporul român nu are un prieten mai bun decât poporul american.

Îi onorăm pe toţi cei care au murit în lupta cu tirania şi pe cei care s-au sacrificat pentru un viitor mai bun – cauza libertăţii a fost întotdeauna de partea voastră. Americanii sunt aici acum, vor rămâne aici şi vom merge înainte împreună cu poporul român.

Close
Închide
  Close