Astfel, magistraţii Judecătoriei Sectorului 1 au admis contestaţia lui Ioan Duia, protestatarul cu deficienţe de auz şi de vorbire, şi au anulat amenda de 2.000 de lei pe care acesta a primit-o de la jandarmi la protestul din ziua Congresului PSD, însă decizia nu e definitivă, precizează Mediafax.
„Admite plângerea contravenţională formulată de petentul Duia Ioan, în contradictoriu cu intimata Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, împotriva procesului-verbal de contravenţie. Anulează procesul verbal de contravenţie. Exonerează petentul la plata amenzii contravenţionale în cuantum de 2.000 de lei. Obligă intimata să plătească petentului suma de 734 lei cu titlu de cheltuieli judiciare. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare”, se arată în decizia magistraţilor.
Câteva zeci de persoane s-au strâns, pe 10 martie, în faţa Sălii Palatului, pentru a protesta, atunci când PSD a organizat un congres extraordinar. Jandarmii i-au ridicat atunci pe unii dintre protestatari, care au scandat împotriva partidului condus de Liviu Dragnea, pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice.
Printre protestatarii amendaţi la Congresul PSD din 10 martie se numără şi un bucureştean surdo-mut, în al cărui proces verbal jandarmul a notat, la descriererea faptei, că bărbatul a scandat lozinci anti-PSD, potrivit paginii de Facebook Corupţia Ucide. Amenda dată acestuia a fost de 2.000 lei.
Iată ce declara, atunci, ministrul Afacerilor Interne (MAI), Carmen Dan, despre bărbatul surdo-mut amendat: A fost o „eroare de redactare”.
Ulterior, a venit și reacția șefului Jandarmeriei, Sebastian Cucoș, despre aceeași speță: ”Amendarea protestatarului surdo-mut a fost corectă, descrierea a fost eronată”.
Citește și: REPORTAJ / Drezina polițiștilor de frontieră ”taie” muntele la granița cu Ucraina. Calea ferată forestieră are aproape o sută de ani și este unică în Europa
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro