De Mihai Niculescu,

Firmele care comercializează telefoane mobile vor fi obligate să pună pe site-urile proprii și la magazinele fizice informații despre capabilitățile de recepționare a mesajelor de urgență RO-ALERT pe aceste terminale. Mai mult aparatele care nu pot recepționa mesajele sistemului nu vor mai fi permise la vânzare. Măsurile sunt prevăzute într-o propunere de ordonanță de urgență, care cuprinde si amenzi usturătoare, arată startupcafe.ro. Aceasta ar trebui să intre în vigoare după adoptarea de Guvern și publicarea în Monitorul Oficial.

Propunerea de OUG a Ministerului de Interne prevede, printre altele:

Operatorii economici care comercializează telefoane mobile au obligația de a furniza și a menține pe paginile web proprii, cât și la punctele de vânzare, pentru telefoanele mobile comercializate, informații privind:

a) capabilitățile de recepționare a mesajelor RO-ALERT;

b) modalitățile de activare a acestor facilități pentru fiecare tip de telefon mobil comercializat.

Informațiile menționate se transmit și Serviciului de Telecomunicații Speciale în vederea publicării în portalul web RO-ALERT.

Firmele care vor încălca obligațiile privind publicarea de informații despre capabilitățile telefoanelor de a recepționa RO-ALERT riscă amenzi de la 5.000 lei la 50.000 lei, iar pentru abateri repetate amenda poate crește la 10.000 lei – 100.000 lei.

Telefoanele mobile aflate în stoc sau contractate înainte de data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență, care nu au activată posibilitatea recepționării mesajelor RO-ALERT, pot fi comercializate până la lichidarea acestor stocuri, dar nu mai târziu de 180 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență.

După expirarea termenului de 180 de zile, se interzice operatorilor economici comercializarea telefoanelor mobile care nu au activată posibilitatea recepționării mesajelor RO-ALERT.


Citește și: FOTO&VIDEO/ Explicația halucinantă a primarului care a turnat bere peste cadavrul unui urs: „Acasă când tai porcul primul pahar de țuică îl torn peste el. Așa am făcut și aici”


 

Adevăratul motiv pentru care Raluca Arvat a plecat de la Pro TV după 20 de ani. A vrut să se afle de la ea
GSP.RO

Adevăratul motiv pentru care Raluca Arvat a plecat de la Pro TV după 20 de ani. A vrut să se afle de la ea