MENIU CAUTĂ
12 Sep. 2018 20:11

Americanii nu vor destituirea lui Trump, arată un sondaj realizat recent

Distribuie

Un sondaj realizat recent de Universitatea Quinnipiac  arată că majoritatea alegătorilor americani nu doresc ca lansarea procedurii de destituire a preşedintelui Donald Trump, scrie Xinhua citată de Agerpres.

Potrivit sondajului, 56% dintre alegătorii americani nu doresc ca Congresul să ia măsuri împotriva preşedintelui, în timp ce 36% susţin acest lucru. 'Alegătorii americani nu vor ca Congresul să-i spună preşedintelui Donald Trump: ‘Eşti destituit!’', a spus Tim Malloy, unul dintre responsabilii sondajului.

În ceea ce priveşte alegerile pentru Camera Reprezentanţilor, 52% dintre alegătorii americani susţin candidaţii democraţi, faţă de 38% care au afirmat că ar vota candidaţii republicani.

Potrivit sondajului, 54% dintre americani afirmă că au o mai mare încredere în mass-media decât în Donald Trump în ceea ce priveşte prezentarea adevărului asupra unor chestiuni importante, faţă de 30% care cred contrariul. Alegătorii republicani au fost singurul grup care a afirmat că are mai multă încredere în Trump decât în mass-media.

Universitatea Quinnipiac a chestionat 1.038 de alegători la nivel naţional în perioada 6-9 septembrie, sondajul având o marjă de eroare de 3,7 puncte procentuale.

Discuțiile despre suspendarea președintelui sunt tot mai dese după ce fostul său avocat personal Michael Cohen a afirmat sub jurământ că a cumpărat, la solicitarea lui Donald Trump, tăcerea a două presupuse prostituate „pentru a influenţa alegerile' prezidenţiale din 2016.


Citește și: Lovitură dură primită de Ungaria! S-a votat activarea Articolului 7 din Tratatul UE, pentru „nerespectarea statului de drept”


 

Comentarii