Mergi direct la conținut »
Analize pozitive pentru pestă porcină la ferma de peste 140.000 de porci, cea mai mare din România și a doua din Europa!
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Analize pozitive pentru pestă porcină la ferma de peste 140.000 de porci, cea mai mare din România și a doua din Europa!

Analize pozitive pentru pestă porcină la ferma de peste 140.000 de porci, cea mai mare din România și a doua din Europa!

Analizele făcute la laboratorul județean au ieșit pozitive în privința virusului pestei porcine la cea mai mare fermă de porci din România, a doua ca mărime din Europa. Este vorba despre SC Tebu Consult Invest SRL, din Gropeni, județul Brăila, unde sunt aproximativ 140.000 de porci.

De Cristina Sterian,

Directorul DSVSA Brăila, Gicu Drăgan, a declarat, vineri, că primele probe făcute la laboratorul județean în cazul fermei de la Gropeni au ieșit pozitive și au fost trimise la laboratorul de referință.

„În acest moment, avem o suspiciune la SC Tebu Consulting, unde sunt între 135 de mii și 140 de mii de porci. Sunt trei ferme acolo. Dimineață, am trimis probele la laboratorul de referință, probabil mâine dimineață avem rezultatele. La noi au ieșit pozitive și nu s-a întâmplat până acum să iasă la noi pozitive și să fie infirmate de București. Este a doua fermă din Europa. Dezastrul e foarte mare, nu am cuvinte”, a declarat directorul DSVSA Brăila, Gicu Drăgan.

Drăgan a precizat că laboratorul judetean unde au fost făcute analizele este acreditat și că nu sunt probleme.

„Face primele probe, la noi au ieșit pozitive. Suntem în faza de suspiciune. Apoi trimitem la laboratorul central de referință și cei de la București, în funcție de probe, că vin din toată țara, probabil mâine dimineață, avem rezultatele și la SC TEBU Consulting”, a mai spus Drăgan.

Prefectul județului Brăila, George Paladi, a confirmat vineri informația exclusivă din Libertatea privind existența noului focar de pestă porcină în ferma Romsoci, din Tichilești. Aproximativ 35.000 de animale vor fi sacrificate, acțiunea fiind demarată în această dimineață.

Citește și:

Pestă porcină confirmată la crescătoria Romsoci, astăzi începe omorârea a 47.000 de porci! Combinatul Marex de 140.000 de porci, din apropiere, stă ca pe ghimpi!

Acuzații grave la adresa Guvernului Dăncilă! Investitorul român căruia i-au fost uciși 48.030 de porci spune că i s-a zis că vine pesta africană cu un an întârziere de la primul focar!

Close
Închide
  Close